fbpx
Mestnik
policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

Se v Novem mestu počutite varno?

Letos je policija v okolici Novega mesta na posameznih območjih obravnavala povečano število premoženjskih  kaznivih dejanj, največ tatvin, pa tudi gostitev ravnanj posameznikov, ki so motila okoliške prebivalce (krajevne skupnosti Bučna vas, Gotna vas, Šmihel in Otočec). Predvsem je šlo za kršitve povezane s hrupom in predvajanjem glasne glasbe, druge kršitve javnega reda in miru in kurjenja v naravnem okolju. V vseh primerih so se odzvali,  opravili oglede krajev kaznivih dejanj in zbirali obvestila. Policisti PP Novo mesto so v okviru intenzivnega preiskovanja zbrali dovolj dokazov, da so štiri osumljence s kazenskimi ovadbami zaradi več kot 70 kaznivih dejanj  s področja premoženjske kriminalitete privedli k preiskovalnemu sodniku. Ta je po zaslišanju zoper vse odredil pripor. Policisti PP Novo mesto so letos na varnostno obremenjenih območjih opravili 16 hišnih preiskav. Osumljencem so zasegli pet kosov orožja in 20 kosov streliva. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivih dejanj so 23 osumljencem odvzeli prostost.

Odzvali so se in ukrepali tudi ob ugotovljenih kršitvah, katerih obravnava ni v neposredni pristojnosti policije. V takem primeru so o tem obvestili drug prekrškovni organ, različne inšpekcijske službe in druge organe (zanemarjanje otrok, neobiskovanje osnovne šole, beračenje, kampiranje v naravnem  okolju, kurjenje in sežiganje odpadkov itd.).

Letos je bilo takih primerov 508.

V  mesecu maju so policisti PP Novo mesto izvajali več poostrenih nadzorov, katerih namen je bil odkrivanje in preprečevanje vseh oblik protipravnih in motečih ravnanj in izboljšanje občutka varnosti ljudi na teh območjih. V zadnjih treh mesecih so novomeški policisti izvedli devet tovrstnih nadzorov, v katerih so sodelovali policisti PP Novo mesto, policisti z drugih policijskih postaj PU Novo mesto, vodniki službenih psov, policisti postaje konjeniške  policije, območja pa so nadzirali tudi s pomočjo policijskega helikopterja.

Enega teh poostrenih nadzorov so na območju Novega mesta izvajali v petek, 3. 6. 2023.  Policisti so opravili hišno preiskavo v naselju Pot v gaj, nadaljevali so z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivih dejanj, storjenih  na javni prireditvi Cvičkarija v Novem mestu. Med kontrolo cestnega prometa so ustavili in kontrolirali 65 voznikov. Zaradi ugotovljenih kršitev cestno prometnih predpisov so kršiteljem izdali pet plačilnih nalogov, opravili šest identifikacijskih postopkov, odredili dva preizkusa alkoholiziranosti in izrekli opozorilo, so nam sporočili iz Policijske postaje Novo mesto.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih