fbpx
Mestnik
Foto: Maribor24.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

PP Novo mesto: trčila v 82-letnega kolesarja

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 60 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 205 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Hudo poškodovan motorist

Okoli 16.30 se je zgodila prometna nesreča na cesti Novo mesto – Mirna Peč, pri Hudem. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 40-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in se hudo poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, zato so mu motor zasegli. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovan kolesar

Nekaj pred 16. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči v naselju Žadovinek na območju PP Krško. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 42-letne voznica osebnega avtomobila, ki je odvzela prednost  82-letnemu kolesarju, ki je pravilno peljal po kolesarski stezi. Po trčenju je kolesar padel in se lažje poškodoval. Oskrbeli so ga v brežiški bolnišnici. Povzročiteljici nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Prijeli tatu

Nekaj po 12. uri so policiste PP Krško poklicali na pomoč iz prodajalne v Krškem, kjer je neznanec odtujil več prehranskih izdelkov in pobegnil z osebnim avtomobilom. O tatvini in opisu vozila je OKC takoj seznanili vse policiste na terenu. Okoli 13.30 so policisti v Novem mestu izsledili in ustavili 28-letnega tatu iz Novega mesta. Zasegli so mu ukradene predmete in jih vrnili osebju v prodajalni. Osumljenca bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

Iz prodajalne v Šentjerneju je nekdo odtujil manjšo blagajno z menjalnim denarjem.

Na območju Stražnjega vrha je med 19. 3. in 21. 3. nekdo vlomil v zidanico in odtujil okoli 200 metrov električnih vodnikov. Lastnika je oškodoval za 250 evrov. Prav tako na Stražnjem vrhu je neznanec vlomil v pomožni objekt in  odtujil motorno žago. Bakreni del kotla za žganjekuho in dve posodi z gorivom. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 500 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Okoli 12. ure so policisti na območju Obrežja ustavili Citroen C5 slovenskih registrskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 55-letni državljan Slovenije prevaža štiri državljane Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Slovenije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prestopi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Dobova, Slovenska vas, Sela pri Dobovi, Loče) izsledili in prijeli 22 državljanov Kube, 14 državljanov Maroka, osem državljanov Pakistana, šest državljanov Rusije, tri državljane Indije, državljana Sirije in državljana Konga. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih