fbpx
Mestnik
policija
Fotografija je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PP Novo mesto: v litru izdihanega zraka je imel 0,44mg alkohola

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 31. 3. in 3. 4. posredovali v 176 nujnih  primerih in na številko 113 prejeli 556 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 20 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez  veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 35 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih  in v zasebnih prostorih in v Novem mestu pridržali dva kršitelja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj povzročitve splošne nevarnosti, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v Boštanju so sevniški policisti 31. 3. okoli 6.30 ustavili voznika osebnega avtomobila Opel  astra. Med postopkom so ugotovili, da 31-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,44 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Kršitelju zasegli avtomobil

Med kontrolo prometa v naselju Brezje so policisti PP Novo mesto 2. 4. ustavljali voznika osebnega avtomobila  Renault clio. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo do dvorišča, kjer je ustavil. Policisti so  med postopkom ugotovili, da gre za 57-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Prijeli goljufa

31. 3. nekaj po 12. uri smo bili obveščeni, da naj bi na avtocestnem postajališču Smednik neznanec poskušal vnovčiti ponarejen bankovec za 500 evrov. O dejanju in osumljencu, ki se je s kraja odpeljal z osebnim avtomobilom,  so bili obveščeni policisti na širšem območju. Okoli 13. ure so v Krškem osumljenca izsledili, prijeli in mu zasegli ponarejen bankovec. 63-letnega državljana Rusije so pridržali in ga bodo s kazensko ovadbo zaradi kaznivega ponarejanja denarja privedli k preiskovalnemu sodniku.

Vlomi in tatvine

V Dolenjem Maharovcu je med 30. 3. in 31. 3. nekdo vlomil v skladiščni zabojnik in odtujil več kosov orodja. Podjetje je oškodoval za okoli 8.000 evrov.

V noči na 31. 3. so neznanci vlomili v ograjen skladiščni prostor prodajalne v Mokronogu in odtujili 30 zavitkov bitumenskega traku.

V Sevnici je v noči na 31. 3. nekdo vlomil v dva avtomata z živili.

Z dvorišča gospodarskega objekta v naselju Čelevec je v noči na 31. 3. neznanec  odtujil avtomobilsko prikolico za  prevoz tovora. Lastnika je oškodoval za 900 evrov.

V kraju Blatno na območju PP Brežice je 31. 3. med 7. in 12.30 nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v bivalni vikend. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit, ročno uro in denar. Lastnika je oškodoval za okoli 9.000 evrov.

Na delovišču v Novem mestu so med 1. 4. in 2. 4. neznanci vlomili v zabojnik in odtujili električno ročno orodje. Z  vlomom in tatvino so povzročili za okoli 1.600 evrov škode.

V Šmarjeških Toplicah so v noči na 2. 4. neznanci s strehe objekta odtujili dele bakrenih žlebov in povzročili za okoli 2.000 evrov škode.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Policiste PP Novo mesto so 31. 3. okoli 21.30 poklicali na pomoč in Šmihela, kjer naj bi se prepirala dva moška. 30-letna kršitelja se tudi po prihodu policistov nista pomirila, nadaljevala sta z vpitjem in žaljenjem, zato so obema odvzeli prostost in ju pridržali. Zaradi kršitev javnega reda in miru so jima izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 31. 3. in 3. 4. na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Dobova, Loče, Jesenice na Dolenjskem,  Čatež ob Savi, Sela pri Dobovi) izsledili in prijeli 46 državljanov Maroka, 37 državljanov Rusije, 35 državljanov  Bangladeša, 17 državljanov Kube, 15 državljanov Pakistana, 14 državljanov Alžirije, deset državljanov Indije, devet državljanov Šrilanke, osem državljanov Nepala, sedem državljanov Sirije, pet državljanov Kitajske, pet državljanov  Afganistana, štiri državljane Palestine, tri državljane Turčije, državljana Gvineje in državljana Kameruna. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih