fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

PP Novo mesto: voznik avtobusa, ki naj bi peljal otroke, pod vplivom alkohola

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 268 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Zagradu na območju Škocjana so zasegli traktor kršitelju cestno  prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega  reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Voznik avtobusa pod vplivom alkohola

Policisti PP Sevnica so med kontrolo prometa ustavili voznika avtobusa, ki naj bi peljal na izlet otroke iz osnovne  šole. Opravili so nadzor psihofizičnega stanja in ugotovili, da je voznik avtobusa pod vplivom alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,16 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, kot poklicni voznik pa v organizmu ne bi smel imeti alkohola.

Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, začasno odvzeli vozniško dovoljenje, izrekli globo v višini 300 evrov in izrekli štiri kazenske točke.

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da v cestnem prometu ne sme imeti alkohola v organizmu:
– voznik motornega vozila ali skupine vozil kategorije C1, C, D1, D, BE, C1E, CE, D1E, DE;
– voznik vozila, s katerim se opravlja javni prevoz potnikov ali blaga ali prevoz oseb za lastne potrebe;
– voznik vozila, s katerim se prevaža nevarno blago;
– poklicni voznik motornega vozila, kadar opravlja ta poklic;
–  voznik, ki preizkuša avtomatizirano vozilo ali sistem za avtomatizirano vožnjo;
– učitelj vožnje med usposabljanjem kandidata za voznika v vožnji motornega vozila;
– kandidat za voznika med usposabljanjem v vožnji motornega vozila;
– spremljevalec;
– voznik začetnik;
– voznik motornega vozila, ki nima vozniškega dovoljenja;
– voznik motornega vozila, ki v vozniškem dovoljenju nima vpisane kategorije motornega vozila, ki ga vozi;
– voznik  motornega vozila, ki se mu izvršuje prepoved vožnje motornega vozila ali mu je vozniško dovoljenje odvzeto;
– voznik, ki prevaža skupino otrok.

Kršitelj pod vplivom alkohola

Policisti PP Črnomelj so bili nekaj pred 19. uro obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi iz smeri Lokev vozil proti Črnomlju, vijugal po cesti in ogrožal druge udeležence v prometu. Takoj so se odzvali, kršitelja izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da ima 48-letni voznik v litru izdihanega zraka 0,99 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Šmarjeških Toplicah je med 26. 3. in 29. 3. nekdo s strehe gospodarskega objekta odtujil bakreni žleb. Lastnika je oškodoval za 300 evrov.

Na Ulici Mirna Jarca v Novem mestu je med 27. 3. in 29. 3. nekdo vlomil v pomožni objekt in odtujil dve kosilnici in več steklenic vina.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Na  območju Zagrada pri Otočcu so policisti kontrolirali voznico osebnega avtomobila registrskih oznak Bosne in  Hercegovine. Med postopkom so ugotovili, da 22-letna državljanka Bosne in Hercegovine v vozilu prevaža osem  državljanov Iraka, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. V bližini Brežic so ustavili voznico osebnega  avtomobila iz Ukrajine. Ugotovili so, da v vozilu prevaža šest državljanov Sirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Prav tako na Obrežju so v noči na 30. 3. kontrolirali voznika kombija slovenskih registrskih oznak, ki je v tovornem delu vozila prevažal štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Osumljenkama in osumljencu  kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost in jim zasegli vozila. Danes  jih bodo kriminalisti s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku. Zasegli so jima osebna avtomobila. Policijski postopki z ostalimi tujci še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Trnje) izsledili in prijeli 21 državljanov Maroka, 20 državljanov Bangladeša, osem državljanov Pakistana, sedem državljanov Nepala, pet državljanov Rusije, štiri državljane Kitajske, tri državljane Indije, dva državljana Afganistana, in dva državljana Iraka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih