fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

PP Novo mesto: vozniku Jaguarja odvzeli prostost in zasegli avtomobil

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 219 klicev.  Obravnavali so osem prometnih nesreč,  v  katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Brežice so nekaj pred 23. uro na območju Brežic zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila znamke Jaguar. Med postopkom so ugotovili, da gre za 53-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,76 miligramov alkohola. Odvzeli so mu prostost, ga odpeljali v prostore za pridržanje in mu zasegli  avtomobil. O kršitvah bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 21. 3. in 27. 3. je na območju Zbur nekdo vlomil v počitniško hišo. Odtujil je prenosno klimatsko napravo in več  manjših gospodinjskih aparatov. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 900 evrov.

V kraju Čelevec je med 26. 3. in 27. 3. neznanec skozi vrata vlomil v počitniško hišo in odtujil akumulatorsko žago in  kompresor. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 2.500 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Na avtocestnem počivališču Zaloke so policisti nekaj po 10. uri ustavili osebni avtomobil italijanskih registrskih oznak. Ugotovili so, da državljan Kosova v vozilu prevaža še tri državljane Kosova, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. Črnomaljski policisti so okoli 20. ure v Ručetni vasi ustavljali voznika osebnega avtomobila avstrijskih  registrskih oznak. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in zapeljal na  makadamsko pot, kjer je ustavil. Policisti so ugotovili, da gre za državljana Albanije, ki je prevažal tri državljane  Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Dva tujca sta po ustavitvi vozila pobegnila, vendar so ju policisti izsledili in prijeli. Državljana Kosova in državljana Albanije bodo kriminalisti s kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z ostalimi tujci še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Brežice, Obrežje, Rigonce) izsledili in prijeli osem državljanov Iraka, pet državljanov Maroka, šest državljanov Rusije, pet državljanov Turčije, dva državljana Kube, dva državljana Pakistana in državljana Sudana, na območju PP Krško (Zaloke) 11 državljanov Rusije in na območju PP Metlika (Rakovec) dva državljana Bangladeša in državljana Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih