fbpx
Mestnik
FOTO: Mestna občina Novo mesto.
Aktualno Društva Občina

Predani prvi novomeški humanitarni paketi za Ukrajino

Vsak torek med 13. in 15. uro ter vsak četrtek med 17. in 19. uro lahko v centralnem skladišču Škofijske karitas Novo mesto v Drgančevju oddate humanitarno in materialno pomoč za Ukrajino in ukrajinske begunce. Prve pakete so ob začetku akcije, ki jo organizirajo Občinski štab Civilne zaščite Mestne občine Novo mesto, Škofijska karitas Novo mesto in Območno združenje Rdečega križa Novo mesto, dobri ljudje pripeljali takoj ob odprtju skladišča, ob prihodu pa se je občanom za njihovo gesto zahvalila tudi direktorica občinske uprave dr. Vida Čadonič Špelič, so zapisali na spletni strani Mestne občine Novo mesto.

V skladu z usmeritvami za zbiranje humanitarne pomoči za Ukrajino in ukrajinske begunce v drugih državah, ki jih je izdala Uprava RS za zaščito in reševanje, se vsak torek med 13. in 15. uro ter vsak četrtek med 17. in 19. uro v centralnem skladišču Škofijske karitas Novo mesto (Drgančevje 19, 8000 Novo mesto) zbira:

  • suha ali trajna ter dobro zapakirana osnovna živila, ki ne potrebujejo hlajenja,
  • higienske pripomočke (pralni prašek, univerzalna čistilo, milo in šampon za osebno nego, pasta in ščetke),
  • komplete prve pomoči in material za prvo pomoč,
  • higienske robčke in plenice ter
  • vodo v plastenkah.

Pomoč mora biti uporabna, nepoškodovana, rok trajanja izdelkov pa ne sme biti krajši od šest mesecev. Materialna pomoč izven naštetih predmetov se ne bo sprejemala.

FOTO: Občina Novo mesto

Za Ukrajino in ukrajinske begunce v drugih državah se zbira tudi finančna pomoč, in sicer z nakazilom finančnih sredstev na bančna računa Rdečega križa Slovenije in Slovenske karitas.

Podatki za nakazilo:

Rdeči križ Slovenije, Mirje 19, 1000 Ljubljana

TRR: SI56 0310 0111 1122 296

Sklic: SI00 96889

BIC BANKE: SKBASI2X

Koda namena: CHAR

ali

Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana

TRR: SI56 0214 0001 5556 761

Sklic: SI00 870

Koda namena: Pomoč Ukrajini.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih