fbpx
Mestnik
Fotografija je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila Politika

Progo nazadnje očistili ob 18. uri, nesreča se je zgodila ob 21.30

PROMETNA VARNOST

Nesreča na železniških tirih

Ob 21.34 smo bili obveščeni, da je na relaciji Birčna vas – Uršna Sela iztiril potniški vlak. Po prvih ugotovitvah ogledne skupine Sektorja za kriminalistično policijo PU Novo mesto se je nesreča zgodila okoli 500 metrov pred železniško postajo Birčna vas, kjer je iztiril potniški vlak, ki je vozil na relaciji Metlika – Ljubljana. Po prvih zbranih obvestilih naj bi strojevodja na tirih opazil podrto drevo in z aktiviranjem zasilne zavore poskušal vlak ustaviti, vendar je krmilni voz vlaka kljub temu trčil v drevo, vlak pa je iztiril. V času nesreče je bilo na vlaku devet potnikov, dva sta bila lažje poškodovana.

Kot poroča STA, so na SŽ zatrdili, da na železniški progi Metlika–Ljubljana redno odstranjujejo drevje, ki se nagiba nad železniško progo, in da so to zaradi težkih vremenskih razmer nazadnje očistili v torek ob 18. uri.

Na kraju nesreče je bil prisoten tudi preiskovalec železniških nesreč iz Službe za preiskovanje letalskih, pomorskih in železniških nesreč in incidentov Ministrstva za infrastrukturo, ki je pristojen za preiskavo vzrokov nesreče. Na podlagi izdelanega poročila bodo kriminalisti o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Šentjernej so okoli 22. ure v Šentjerneju zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 34-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,77 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Z delovišča v Šentjerneju je med 16. 1. in 17. 1. nekdo odtujil opažne plošče in starejši voz.

Med 12. 1. in 17. 1. je v Veliki Loki nekdo vlomil v skladiščni zabojnik in odtujil električno ročno orodje.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Mostec, Jesenice na Dolenjskem, Obrežje) izsledili in prijeli 13 državljanov Rusije, osem državljanov Pakistana, pet državljanov Afganistana, tri državljane Kube, dva državljana Indije, dva državljana Nepala, državljana Maroka, državljana Jordanije in državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih