fbpx
Mestnik
policijska postaja novo mesto, policijska uprava
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: 85-letnik vožnjo končal v ograji, oba so odpeljali v bolnišnico

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 83 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 223 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Vavti vasi so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

85-letnik vožnjo končal v ograji

Policisti PP Krško so bili nekaj po 13. uri obveščeni o prometni nesreči v naselju Vihre. Opravili so ogled in ugotovili, da je 85-letni voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil  v prometni znak in ograjo ob stanovanjski hiši. Lažje poškodovanega voznika in 75-letno potnico so reševalci  oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

KRIMINALITETA

Spet kradli električne vodnike in baker

Na območju Kuzarjevega Kala je v noči 21. 6. nekdo z dvorišča stanovanjske hiše ukradel električne vodnike in izdelke iz bakra. Škode naj bi bilo za okoli 700 evrov.

V noči na 21. 6. je na območju Šentjerneja neznanec vlomil v skladišče prodajalne in ukradel električne vodnike,  sidrna obešala in žarnice. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

Med 17. 6. in 21. 6. je na območju Velikega Riglja nekdo vlomil v počitniško hišo in ukradel klimatsko napravo, plinsko jeklenko in vitel.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Čatež ob Savi, Loče) izsledili in prijeli 65 državljanov Bangladeša, 36 državljanov Afganistana, 36 državljanov Pakistana, 28 državljanov Maroka, 15 državljanov Rusije,  devet državljanov Nepala, pet državljanov Sirije, dva državljana Turčije, dva državljana Iraka in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so nam sporočili s policijske uprave Novo mesto.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih