fbpx
Mestnik
policija
FOTO: Policija.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: Albanec tihotapil 5 Turkov, Turk tihotapil 2 Iračana

2. 6. so policisti na Čatežu ob Savi ustavili 27-letnega voznika avtomobila Opel mokka slovenskih registrskih oznak. Šlo je za državljana Turčije, ki ima v Sloveniji urejen status bivanja, v avtu pa je prevažal dva Iračana, ki nista izpolnjevala pogojev za vstop v Slovenijo.

3. 6. so policisti na območju Smednika kontrolirali državljana Albanije, ki je v avtomobilu Citroen C4 prevažal pet  državljanov Turčije, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo.

Osumljencema kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo ju bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 2. 6. in 5. 6. na območju PP Brežice izsledili in prijeli 100 državljanov Bangladeša, 77 državljanov Pakistana, 46 državljanov Maroka, 44 državljanov Afganistana, 37 državljanov Konga, 30 državljanov Nepala, 29  državljanov Rusije, 11 državljanov Sirije, deset državljanov Kube, po sedem državljanov Alžirije, Sudana in Burundija,  po tri državljane Indije, Turčije in Jordanije, dva državljana Palestine, dva državljana Nigerije in državljana Tunizije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so nam sporočili s policijske uprave Novo mesto.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih