fbpx
Mestnik
policijska postaja novo mesto, policijska uprava
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: hudo poškodovana padla z električnega kolesa

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 93 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 250 klicev. Obravnavali so prometni nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Šentjerneju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v  zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, grožnje,  vloma in tatvin. Posredovali so zaradi požara, iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Hudo poškodovana kolesarka

Okoli 14.30 so policijo iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo huje poškodovano žensko, ki naj bi padla s kolesom.  Policisti so zbrali obvestila in ugotovili, da je do nesreče prišlo na lokalni cesti pri naselju Prevole, kjer je 55-letna voznica električnega kolesa zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad kolesom in padla.

KRIMINALITETA

Krški policisti prijeli tatove

Policisti PP Krško so bili 29. 6. okoli 11. ure obveščeni, da naj bi iz prodajalne v Krškem neznanci odtujili več artiklov in pobegnili. Takoj so se odzvali in na podlagi opisa avtomobil izsledili in ustavili v Veliki vasi. 44-letnemu osumljencu iz Kerinovega Grma so zasegli ukradene predmete in jih vrnili osebju prodajalne. Zoper njega bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Novem mestu je med 28. 6. in 29. 6. nekdo ukradel električne vodnike in vlomil v zabojnik. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

Na parkirnem prostoru na Biču je med 5. in 14. uro nekdo poskušal vlomiti v osebni avtomobil. Ukradel ni ničesar, zaradi poškodbe vozila pa je nastalo za okoli 800 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Jesenice na Dolenjskem, Brežice, Dobova, Nova vas pri Mokricah, Podgračeno, Šentlenart, Mihalovec) izsledili in prijeli 67 državljanov Maroka, devet državljanov Nepala,  devet državljanov Rusije, osem državljanov Pakistana, štiri državljane Afganistana, štiri državljane Indije, tri državljane Šrilanke, tri državljane Alžirije, državljana Konga in državljana Palestine. Na območju PP Črnomelj  (Paunoviči) so prijeli šest državljanov Maroka in na območju PP Metlika (Rakovec) deset  državljanov Bangladeša  in pet državljanov Rusije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih