fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: Iz Pleterja klicali na pomoč; smrtna nesreča v gozdu

S Policijske uprave Novo mesto so nam sporočili, da so policisti med 7. 7. in 10. 7. posredovali v 241 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 729 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 21 prometnih  nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 42-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in dva kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj  groženj, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara, iskanja pogrešane osebe, požara, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Z avtom se je prevrnila

8. 7. nekaj pred 16. uro je na območju Pokleka nad Blanco 20-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad avtomobilom, zapeljala s ceste in se prevrnila. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi neprilagojene hitrosti izdali plačilni nalog.

Trčila v drevo

O prometni nesreči na regionalni cesti med Sevnico in Tržiščem so bili sevniški policisti obveščeni 9. 7. ob 8.30. Ugotovili so, da je 65-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v drevo. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

KRIMINALITETA

Ukradli dve ovci, večje količine bakrenih izdelkov, golf bele barve (LJ 592-KZ) in še…

V Žužemberku je med 6. 7. in 7. 7. nekdo iz rezervoarjev tovornega vozila in delovnega stroja iztočil in odtujil okoli 240 litrov goriva.

S parkirnega prostora na Ljubljanski cesti v Novem mestu je 7. 7. popoldne neznanec odtujil VW golf bele barve, registrskih oznak LJ 592-KZ. Vozilo je bilo odklenjeno, v njem pa kontaktni ključi.

Na delovišču v Novem mestu je med 7. 7. in 8. 7. nekdo iz dveh premičnih semaforjev odtujil akumulatorja. Izvajalca del je oškodoval za 600 evrov.

Na parkirnem prostoru v naselju Gomila na območju PP Trebnje je v noči na 8. 7. nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice pod sedežem odtujil denar in bančne kartice, s katerimi je opravil dva dviga gotovine na bankomatih. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 1.300 evrov.

Med 7. 7. in  8. 7. je na Trški Gori v Novem mestu neznanec vlomil v počitniško hišo in odtujil kosilnico, motorno žago, okoli 130 litrov goriva in orodje. Z vlomom in tatvino je lastniku povzročil za okoli 2.500 evrov škode. Prav tako na Trški Gori je med 7. 7. in 8. 7. nekdo s strehe objekta odtujil okoli 15 metrov bakrenih žlebov in 12 metrov odtočnih cevi. Lastnico je oškodoval za 1.500 evrov.

S pašnika v Osrečju na območju PP Šentjernej je v noči na 8. 7. nekdo odtujil dve ovci.

V noči na 9. 7. je v Črnomlju neznanec vlomil v delavnico podjetja in odtujil večjo količino bakrenih izdelkov.  Okoliščine policisti še preiskujejo.

V Gorenji Brezovici na območju Šentjerneja je med 8. 7. in 9. 7. nekdo vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit in ročne ure. Lastnica ocenjuje, da je škode za okoli 2.000 evrov.

V kraju Rihpovec na območju PP Trebnje je v noči na 9. 7. neznanec vlomil v dva osebna avtomobila in odtujil denar iz treh denarnic, ki jih je našel v avtomobilih.

9. 7. je v kraju Vrh pri Ljubnu nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil nahrbtno kosilnico.

JAVNI RED IN MIR

Pridržali pijanega 58-letnika

Policiste PP Novo mesto so bili 7. 7. popoldne obveščeni, da na Šegovi ulici v Novem mestu pijan moški krši javni red in mir. 58-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega  uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Pridržali pijanega kršitelja

Zaradi kršitve javnega reda in miru v naselju Gazice so 7. 7. zvečer posredovali tudi brežiški policisti. Kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, ni upošteval opozoril in ukazov policistov in je nadaljeval s kršenjem javnega reda in miru, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Zaradi kršitev mu bodo izdali plačilni nalog.

Iz Pleterja klicali na pomoč

Policiste PP Krško so 9. 7. v jutranjih urah poklicali na pomoč iz naselja Pleterje, kjer naj bi pijan moški na terasi gostinskega lokala razmetaval stole in goste spodbujal k pretepu. Policisti so 18-letnemu kršitelju, ki ni upošteval  opozoril in ukazov, odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

OSTALE ZADEVE

Smrtna nesreča v gozdu

Brežiški policisti so bili 9. 7. okoli 13.30 obveščeni o nesreči pri delu v gozdu v Bojsnem. Opravili so ogled in  ugotovili, da je na 49-letnega moškega, ki je v gozdu podiral drevesa, padlo eno izmed dreves. Zaradi hudih  poškodb je umrl na kraju nesreče. Policisti okoliščine še preiskujejo, o ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Požar

V noči na 9. 7. smo bili obveščeni o požaru gospodarskega objekta na Ratežu. Poškodovan ni bil nihče, požar so gasilci omejili in pogasili. Policisti in kriminalisti bodo opravili ogled požarišča in nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem vzroka za nastanek požara.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih