fbpx
Mestnik
policija ponoči
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: po avtocesti se je peljal s kolesom

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 26. 5. in 29. 5. posredovali v 199 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 663 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 19 prometnih  nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 41-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in tri kršitelje pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, groženj, nasilja v družini, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov, tatvin, goljufije in zatajitev. Posredovali so zaradi najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, nesreče pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Kolesaril po avtocesti

26. 5. nekaj po 18. uri so na policiji prejeli več klicev voznikov o moškem, ki naj bi kolesaril po avtocesti iz smeri  počivališča Starine proti Novem mestu. Policisti so se takoj odzvali, 21-letnega kršitelja izsledili in ga varno pospremili do izvoza z avtoceste. Med postopkom so ugotovili, da gre za 21-letnika iz Sevnice. Zaradi kršitve cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Trebanjski policisti so bili 26. 5. okoli 18.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih vozil pri Preski pri Dobrniču. Opravili so ogled in ugotovili, da je za trčenje odgovore 65-letni voznik, ki je zaradi nepravilnega prehitevanja trčil v avtomobil 23-letnega voznika. Oba voznika sta se v nesreči lažje poškodovala. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,53 mg alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Trčil v kolesarja

O prometni nesreči z udeležbo kolesarja in voznika osebnega avtomobila v Cerkljah ob Krki so bili brežiški policisti obveščeni 27. 5. okoli 9.30. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 67-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neupoštevanja pravila srečanja v križišču trčil v 60-letnega  kolesarja, ki je padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Voznik kombija zapeljal s ceste

Na območju Sel pri Raki (PP Krško) je 27. 5. nekaj pred 23. uro voznik kombija zapeljal na levo smerno vozišče, izgubil oblast nad vozilom in se večkrat prevrnil. Lažje poškodovanega 24-letnega voznika so reševalci oskrbeli in  odpeljali v bolnišnico. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo.

Voznik pod vplivom alkohola z vozilom obstal na tirih

V noči na 28. 5. so bili policisti PP Sevnica obveščeni, da naj bi med Sevnico in Gornjih Brezovim voznik osebnega  avtomobila obstal na železniških tirih. O dogodku so bile takoj obveščene pristojne službe, gasilci so avtomobil  odstranili s tirov. Policisti so ugotovili, da je 27-letnik voznik osebnega avtomobila na prehodu ceste čez železniške tire v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal na tire, kjer je obstal. Kršitelj, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,69 mg alkohola, je v vozilu prevažal 24-letnega potnika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prejeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

26. 5. so policisti na Obrežju ustavili osebni avtomobil hrvaških registrskih oznak. Državljan Hrvaške je v vozilu prevažal dva državljana Rusije, ki nista izpolnjevala pogojev za vstop v Slovenijo. Prav tako 26. 5. so na Obrežju  kontrolirali državljana Ukrajine, ki je prevažal pet državljanov Iraka, ki so na nedovoljen način vstopili v Slovenijo. 27. 5. so v Rigoncah kontrolirali državljana Rusije, ki je prevažal državljana Kitajske in državljana Turčije, ki sta nedovoljeno vstopila v Slovenijo. Trem osumljencem kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami jih bodo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti  so med 26. 5. in 29. 5. na območju PP Brežice izsledili in prijeli 103 državljane Bangladeša, 58 državljanov Pakistana, 54 državljanov Maroka, 47 državljanov Rusije, 35 državljanov Indije, 23 državljanov Sirije, 20 državljanov   Afganistana, 11 državljanov Nepala, deset državljanov Konga, osem državljanov Iraka, sedem državljanov Kube, šest državljanov Mongolije, pet državljanov Šrilanke, štiri državljane Alžirije, štiri državljane Sierra Leone, tri državljane Palestine, dva državljana Tunizije, dva državljana Turčije in po enega državljana Libije in Malija. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih