fbpx
Mestnik
policija
Arhiv.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: Razbijal po bencinski; brez vozniške s tablicami drugega avta

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 88 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 317 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih  je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih  krajih in v zasebnih prostorih in v Brežicah kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, groženj in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Brez vozniške s tablicami drugega avta

Policisti PP Novo mesto so okoli 20. ure na Kandijski cesti ustavili voznika kombija VW transprorter. Med postopkom so ugotovili, da 24-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa so bile nameščene  registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Kombi so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

JAVNI RED IN MIR

Razbijal po bencinski črpalki

V noči na 20. 7. so brežiške policiste poklicali na pomoč iz bencinskega servisa na območju Brežic, kjer se je kršitelj nedostojno vedel do osebja, nadlegoval je obiskovalce in razbijal inventar. 19-letnik se tudi po prihodu  policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli štiri sprovajalce in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Nekaj po 11. uri so policisti na območju Obrežja ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 54-letni državljan Ukrajine v vozilu  prevaža pet državljanov Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Okoli 14. ure so na Obrežju ustavili 47-letnega voznika osebnega avtomobila iz Hrvaške, ki je prevažal pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Nekaj pred 15. uro so na izvozu z avtoceste pri Dobruški vasi kontrolirali voznika kombija iz Ukrajine. 32-letni voznik je prevažal pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev  za vstop v Slovenijo. Na območju Čateža ob Savi so okoli 15.30 kontrolirali voznika osebnega avtomobila hrvaških  registrskih oznak. 30-letni državljan Hrvaške je prevažal šest državljanov Turčije, ki so nedovoljeno prestopili mejo. Državljanoma Ukrajine in državljanoma Hrvaške so odvzeli prostost, jih pridržali in jim zasegli vozila. S kazenskimi ovadbami zaradi kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države jih bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Jesenice na Dolenjskem, Nova vas pri Mokricah, Podgračeno) izsledili in prijeli 37 državljanov Afganistana, 36 državljanov Pakistana, 15 državljanov Indije, osem državljanov Maroka, osem državljanov Iraka, sedem državljanov Nepala, dva državljana Gambije, državljana Bangladeša, državljana Sierra Leone in državljana Rusije. Policijski postopki s  tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih