fbpx
Mestnik
policija, policjska postaja, PU NM
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: umrl na kraju nesreče; mlada voznica pristala na železniških tirih

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 102 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 329 klicev.  Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Šentjerneju so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Črnomlju kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, nasilništva, lahke telesne poškodbe, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave, prepovedanega  prehajanja meje ali ozemlja države in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Mlada voznica pristala na železniških tirih

Nekaj pred 16. uro je v Slovenski vasi voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in obstala na železniških tirih. Mestu nesreče se je približeval potniški vlak in zaradi  hitrega obveščanja med pristojnimi službami o oviri na tirih je strojevodja lahko pravočasno zmanjšal hitrost,  avtomobil pa je bil odstranjen s tirov. 21-letni povzročiteljici nesreče, ki je voznica začetnica, bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Nesrečo povzročil traktorist

Policisti PP Šentjernej so bili nekaj pred 16.30 obveščeni o prometni nesreči v Zloganju. Opravili so ogled in po prvih ugotovitvah je za nesrečo odgovoren 50-letni voznik kmetijskega traktorja, ki je zaradi nepravilne strani vožnje  izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 36-letne voznice. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti vse okoliščine nesreče še preverjajo.

Voznik pod vplivom prepovedanih drog

Črnomaljski policisti so bili nekaj pred 19. uro obveščeni, da naj bi voznik osebnega avtomobila BMW 540 s hitro in nevarno vožnjo v Črnomlju ogrožal ostale udeležence v prometu. Na podlagi opisa vozila so policisti 34-letnega  voznika izsledili in ustavili na območju Metlike. Zaradi suma vožnje pod vplivom psihoaktivnih snovi so mu odredili hitri test, ki je potrdil prisotnost kokaina. Kršitelju iz Črnomlja so odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali  nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog in izdali plačilni nalog.

Neprilagojena hitrost

Okoli 20.30 se je zgodila prometna nesreča na cesti med Zavratcem in Brezovim. Policisti so ugotovili, da je 18-letni voznik začetnik v ovinku zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega povzročitelja nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil

Med kontrolo prometa v Šentjerneju so policisti okoli 20. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault megane. 22-letnemu kršitelju, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, so zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Med postopkom so še ugotovili, da je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil z nameščeno registrsko tablico, ki pripada drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli in zaradi številnih kršitev cestno prometnih predpisov na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Med postopkom so trije kršitelji policistom poskušali preprečiti izvedbo nalog in jim grozili, zato so zoper dva uporabili prisilna sredstva in vzpostavili javni red in mir. Zaradi kršitev javnega reda in miru in groženj bodo zoper trojico uvedli ustrezne postopke.

KRIMINALITETA

Policisti PP Dolenjske Toplice prijeli tatu bakra

Policisti PP Dolenjske Toplice so bili obveščeni o tatvini bakrene žice v vrednosti okoli 6.000 evrov iz podjetja v Žužemberku. Opravili so ogled in v okviru preiskave ugotovili, da je kaznivega dejanja tatvine osumljen 28-letni moški iz okolice Dolenjskih Toplic. Osumljencu so odvzeli prostost in ga pridržali. Nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivega dejanja tatvine.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Črnomaljske policiste so nekaj po 20. uri poklicali na pomoč iz kraja Rodine, kjer naj bi kršitelj z vpitjem in grožnjami oškodovancu motil javni red in mir. 33-letni kršitelj, ki je bil pod vplivom alkohola, se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so mu odvzeli prostost in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Zasegli so mu tudi štiri zavitke s prašnato snovjo, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog, po opravljeni analizi zasežene snovi pa bodo zoper njega uvedli ustrezne postopke.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

Okoli 18. ure so policisti na območju Obrežja ustavili kombi hrvaških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 25-letni državljan Hrvaške v vozilu prevaža deset državljanov Turčije in štiri državljane Iraka, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Na Griču na Čatežu so kontrolirali voznika osebnega avtomobila  BMW X5 beloruskih registrskih oznak. 56-letni državljan Belorusije je prevažal deset državljanov Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo. Hrvatu in Belorusu so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli  k  preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije, Iraka in Sirije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Čatež ob Savi, Nova vas pri Mokricah, Trnje) izsledili in prijeli 23 državljanov Pakistana, 17 državljanov Maroka, 16 državljanov Afganistana, 13 državljanov Rusije, 11 državljanov Turčije, deset državljanov Konga, deset državljanov Kube, sedem državljanov Bangladeša, šest državljanov Iraka, štiri državljane Nepala, tri državljane Somalije, državljana Kameruna, državljana Palestine in  državljana Sirije in na območju PP Metlika (Rosalnice) dva državljana Kitajske. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

OSTALE ZADEVE

Nesreča pri delu

22. 6. ob 8.38 je bila novomeška policija obveščena o nesreči pri delu v Pišecah. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 58-letni moški opravljal košnjo trave s traktorjem s pripeto kosilnico. Pri vožnji vzvratno je zapeljal preko betonskega  opornega zidu in z vozilom padel z višine okoli petih metrov. Zaradi hudih poškodb je 58-letni moški umrl na kraju nesreče. Policisti bodo o ugotovitvah po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Požar

Ob 13.40 smo bili obveščeni o požaru objekta na Resslovi ulici v Novem mestu. Gasilci so požar omejili in pogasili, poškodovan ni bil nihče. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih kriminalistov in policistov je zagorelo v pomožnem lesenem objektu ob stanovanjski hiši, kjer je bilo akumulatorsko orodje priključeno v električno omrežje. Ogenj se je razširil na celotni objekt, zaradi visoke temperature pa so popokala stekla oken na sosednjih objektih. Po prvih ocenah je v požaru nastalo za več kot 50.000 evrov škode. Kriminalisti okoliščine in vzrok za nastanek požara še preiskujejo. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih