fbpx
Mestnik
policisti
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: v prometni nesreči hudo poškodovan pijan 68-letnik

Policisti  Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 81 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 298 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo s hudimi telesnimi  poškodbami, dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Trebnjem so  zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil pod vplivom alkohola in nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj roparske tatvine, poškodovanja tuje stvari,  nedovoljenega prehoda meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče z 2,4 promili alkohola

Brežiški policisti so bili ob 21. 30 obveščeni o prometni nesreči v Dečnem selu. Opravili so ogled in ugotovili, da je 68-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 77-letni voznik. Povzročitelj se je v nesreči hudo poškodoval, 77-letni voznik in 73-letna potnica v njegovem vozilu pa sta utrpela lažje poškodbe. Policisti so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,16  mg alkohola. Okoliščine nesreče in kaznivega dejanja nevarne vožnje  v  cestnem prometu policisti še preiskujejo. O ugotovitvah bodo seznanili pristojno tožilstvo.

Kršitelju zasegli avtomobil

Med kontrolo prometa v Trebnjem so v noči na 9. 6. policisti zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega  avtomobila Audi A3. Med postopkom so ugotovili, da 37-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja.  Avtomobil so mu zasegli in o kršitvi seznanili pristojno sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na delovišču v Novem mestu je med 1. 6. in 8. 6. nekdo vlomil v gradbiščni zabojnik in odtujil električne vodnike. Z vlomom in tatvino je povzročil za 500 evrov škode.

Na območju Starega Ljubna je med 2. 6. in 8. 6. neznanec poskušal vlomiti v več zidanic. Po prvih ugotovitvah ni  ničesar odtujil, povzročil je le premoženjsko škodo, povzročeno s poskusi vlomom.

Med 6. 6. in 8. 6. je v Dolenjih Kamencah nekdo vlomil v gospodarski objekt in odtujil dve kosilnici, vrtalnik in samokolnico. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za okoli 1.600 evrov.

Na območju Hriba pri Orehku (PP Novo mesto) je med 3. 6. in 8. 6. neznanec vlomil v zidanico in pomožni objekt in odtujil orodje. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za 600 evrov.

Na parkirnem prostoru v Dolenji Straži je med 16. in 20. uro nekdo vlomil v osebni avtomobil in z zadnjega sedeža  odtujil torbo s prenosnim računalnikom.

Oškodovanec je policiste  obvestil, da je med 24. 5. in 8. 6. na Velikem Slatniku neznanec vlomil v zidanico in odtujil  kosilnico in posodo z gorivom. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

V noči na 9. 6. so policisti na Obrežju ustavili voznika osebnega avtomobila Kia stonic hrvaškim registrskih oznak.  Med postopkom so ugotovili, da 39-letni državljan Srbije v vozilu prevaža pet državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Srbije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice izsledili in prijeli 25 državljanov Maroka, 21 državljanov Rusije, 18 državljanov Bangladeša, devet državljanov Indije, šest državljanov Sirije, tri državljane Nepala, tri državljane Pakistana, dva državljana Nigerije, državljana Afganistana in državljana Konga. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih