fbpx
Mestnik
policisti
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: Zapeljal čez želežniško progo in trčil v vlak; na njivi zasačili tatove

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 21. 7. in 24. 7. posredovali v 202 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 565 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih  predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 30-ih kršitev javnega reda in miru na  javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma, nezakonitega lova, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Bežal z mopedom, povzročil nesrečo in bežal še peš

Policisti PP Krško so 21. 7. med kontrolo prometa v Leskovcu pri Krškem s svetlobnimi signali ustavljali voznika, ki je vozil moped, na katerem ni bilo nameščene registrske tablice. Kršitelj znakov policistov ni upošteval, vijugal je po vozišču in s pospešeno hitrostjo nadaljeval z vožnjo. Ko je nameraval zapeljati na površino, namenjeno pešcem, je izgubil oblast nad mopedom, trčil v ograjo in padel. Lažje poškodovani kršitelj je skušal peš pobegniti, vendar so ga policisti izsledili. Med postopkom so ugotovili, da gre za mladoletnika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan moped. Moped so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Med vožnjo je nanjo padlo drevo

21. 7. okoli 16.30 so bili krški policisti obveščeni, da reševalci oskrbujejo žensko, ki naj bi se poškodovala v prometni nesreči. Ugotovili so, da je 56-letna voznica peljala skozi naselje Veliko Mračevo, ko je na njen avtomobil padlo drevo. Po prvih ugotovitvah zdravstvenega osebja se je lažje poškodovala.

Zapeljal čez želežniško progo in trčil v vlak

21. 7. nekaj po 17.30 je v Štefanu pri Trebnjem 34-letni voznik osebnega avtomobila na prehodu ceste čez železniško progo trčil v potniški vlak, v katerem je bilo osem potnikov. V nesreči sta se lažje poškodovala 34-letni povzročitelj in potnik v njegovem vozilu, potniki na vlaku pa niso utrpeli poškodb. Policisti bodo povzročitelju zaradi  kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

16-letnik za volanom

Brežiški policisti so med kontrolo prometa v Čatežu ob Savi 21. 7. nekaj pred 21. uro kontrolirali voznika osebnega  avtomobila VW passat. Med postopkom so ugotovili, da je za volanom 16-letnik, ki nima veljavnega vozniškega  dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pijan in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Krško so v noči na 22. 7. v Krškem zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika mopeda. Med postopkom so ugotovili, da 20-letni kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,48  miligramov alkohola. Moped so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pijana zapeljala s ceste

22. 7. nekaj pred 23. uro so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči v Dednji vasi. Opravili so ogled in ugotovili, da je 31-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom,  zapeljala s ceste. Povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 0,63 miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitve izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Kršitelj z 2,8 promili alkohola

Črnomaljski policisti so 23. 7. nekaj po 22. uri pri Belčjem Vrhu na območju Dragatuša zaradi nezanesljive vožnje  ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 22-letniku, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,37 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Tatove zasačili med kopanjem na njivi

Med opravljanjem nalog, povezanih s preprečevanjem tatvin poljščin, je vodnik službenega psa PP VSP Novo mesto 23. 7. na območju Sevnega pri tatvini  krompirja zalotil moškega in dve ženski. Storilci so izkopali in poskušali   odtujiti večjo količino krompirja. Policisti so ukradene poljščine zasegli in vrnili oškodovancu, ki do prihoda policistov ni bil seznanjen o tatvini. Osumljence bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Vlomi in tatvine

V Mrtvicah na območju PP Krško so 21. 7. neznanci z njive izkopali in odtujili okoli 200 kg krompirja.

Na parkirnem prostoru na Otočcu je 22. 7. nekdo z ostrim predmetom poškodoval vrata in odbijač osebnega avtomobila in predrl pnevmatiko.

V Jurni vasi na območju PP Novo mesto je med 21. 7. in 22. 7. nekdo skozi vrata poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo. V objekt mu ni uspelo priti, na vratih pa je povzročil za okoli 100 evrov škode.

JAVNI RED IN MIR

Družina je poklicala policijo

Policiste PP Novo mesto so 22. 7. dopoldne poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v Novem mestu, kjer naj bi se pijan moški nedostojno vedel do družinskih članov. 60-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni  upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Čateža ob Savi 22. 7. pri izvozu z avtoceste ustavljali osebnega avtomobila znamke Mazda. Voznik je avtomobil ustavil na voznem pasu in peš zbežal proti koruzni njivi. Policisti so 23-letnega državljana prijeli. Med postopkom so ugotovili, da je tujec v vozilu prevažal štiri državljane  Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Vozniku so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje  meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka že potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 21. 7. in 24. 7. na območju PP Brežice izsledili in prijeli 187 državljanov Afganistana, 81 državljanov Pakistana, 72 državljanov Maroka, 40 državljanov Bangladeša, 29 državljanov Rusije, 16 državljanov Indije, 15  državljanov Nepala, 12 državljanov Konga, deset državljanov Kube, devet državljanov Iraka, sedem državljanov   Sierra Leone, štiri državljane Šrilanke, tri državljane Alžirije, tri državljane Sirije, dva državljana Ugande in po enega državljana Egipta, Gambije, Kameruna in Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih