fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: Zapeljala čez rdečo in podrla kolesarja; nepravilno prehiteval, avto pristal na strehi

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 76 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 238 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov,  ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in v Črnomlju pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Brežicah kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, prepovedanega  prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Zapeljala čez rdečo in podrla kolesarja

Nekaj po 11. uri so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči z udeležbo kolesarja in voznice osebnega  avtomobila na območju Čateža ob Savi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna  voznica osebnega avtomobila, ki je v križišče zapeljala ob rdeči luči na semaforju in odvzela prednost kolesarju. Kolesar je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Povzročiteljici nesreče bodo policisti zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Nepravilno prehiteval, avto pristal na strehi

Nekaj po 15. uri se je zgodila prometna nesreča na cesti Novo mesto – Metlika, pri Velikem Cerovcu. Po prvih ugotovitvah policistov je nesrečo povzročil 19-letni voznik osebnega avtomobila iz Hrvaške, ki je zaradi nepravilnega  prehitevanja trčil v avtomobil, ki ga je vozila 41-letna voznica. Udeleženca sta se v nesreči lažje poškodovala, policisti so kršitelju cestno prometnih predpisov izrekli globo.

Pijan vijugal po cesti

Črnomaljski policisti so okoli 16.30 med kontrolo prometa na območju Vinice zaradi nezanesljive vožnje ustavili  voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 48-letni kršitelj vozi pod vplivom alkohola, v litru  izdihanega zraka je imel 0,89 mg alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in ga pridržali. O vožnji pod vplivom alkohola bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Brez vozniške v neregistriranem avtu

Policisti PP Novo mesto so v noči na 11. 7. med opravljanjem nalog v naselju Brezje ustavili voznika osebnega avtomobila Alfa, ki sprva znakov s katerimi so ga ustavljali ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo. Med postopkom  so ugotovili, da 35-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Alfo so mu zasegli in zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih in  Zakona o motornih vozilih na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Pokradli baker, torbico, kosilnico in TV

V Sromljah je med 9. 7. in 10. 7. neznanec s strehe objekta odtujil okoli deset metrov bakrenih odtočnih cevi.

V noči na 10. 7. je na Ljubljanski cesti v Novem mestu nekdo vlomil v poslovno stanovanjski objekt. Po prvih  ugotovitvah ni ničesar odtujil, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

Okoli 15. ure je pred poslovnim objektov v Črnomlju nekdo izkoristil nepazljivost oškodovanke, ki je na klop odložila torbico in se oddaljila. Storilec je iz torbice odtujil denarnico z gotovino in dokumenti in jo oškodoval za okoli 350 evrov.

Na kopališču v Gribljah je neznanec izkoristil krajšo odsotnost oškodovanca in mu odtujil torbo s ključi vozila in osebnimi predmeti. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 900 evrov.

Med 7. 7. in 10. 7. je na Vorančevi ulici v Novem mestu nekdo skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil televizijski sprejemnik.

V kraju Čelevec na območju PP Novo mesto je nekdo iz odprte garaže stanovanjske hiše odtujil kosilnico in lastnika oškodoval za 300 evrov.

JAVNI RED IN MIR

Na bencinskem servisu so ga obvladali s prisilnimi sredstvi

Okoli  21.  ure  so  brežiške  policiste  poklicali na pomoč iz bencinskega servisa, kjer naj  bi  mlajši moški kršil javni red in mir, se nedostojno vedel  do uslužbenca, mu grozil in ga žalil. Zoper kršitelja, ki se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. O kršitvah javnega reda in miru bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Vozil 5 Iračanov

V  noči na 11. 7. so policisti v Rigoncah ustavili osebni avtomobil nemških registrskih oznak. Med postopkom  so  ugotovili, da 37-letni državljan Nemčije v vozilu prevaža pet državljanov Iraka, ki so pred tem nedovoljeno prestopili  državno  mejo.  Državljanu  Nemčije so odvzeli  prostost,  ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti  so  na območju PP Brežice izsledili in prijeli 57 državljanov Maroka, 14 državljanov Pakistana, osem  državljanov Sirije, osem državljanov Nepala, štiri državljane Alžirije, štiri državljane Indije, tri državljane Indije, dva državljana Azerbejdžana, dva državljana Palestine, državljana Egipta in državljana Iraka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih