fbpx
Mestnik
policijska postaja novo mesto, policijska uprava
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: zapeljala v jarek; spet izkopali in ukradli krompir, tokrat 150 kg

Policisti Policijske uprave Novo mesto so včeraj posredovali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 186 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska  škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru  na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufij, vloma, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne  naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Neprilagojena hitrost

Policisti PP Krško so bili okoli 15.30 obveščeni o prometni nesreči pri Veliki vasi pri Krškem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 33-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in s  ceste zapeljala v jarek. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V noči na 27. 6. je z dvorišča stanovanjske hiše na Westrovi ulici v Novem mestu nekdo odtujil več cvetličnih korit z rožami in cipresami. Lastnike je oškodoval za okoli 400 evrov.

V Mrtvicah na območju PP Krško so v noči na 27. 6. neznanci z njive izkopali in odtujili okoli 150 kg krompirja.

Med 30. 5. in 27. 6. je v naselju Hrast pri Jugorju nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit, suhomesnate izdelke, steklenice z alkoholnimi pijačami in prenosni računalnik. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 10.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v državo

Okoli 14.30 so policisti na območju Obrežja kontrolirali voznika osebnega avtomobila Ford mondeo moldavskih  registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Ukrajine v vozilu prevažal štiri državljane Iraka, ki so  nedovoljeno prestopili državno mejo. Državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k  preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Bukošek, Nova vas) izsledili in prijeli 53 državljanov Maroka, 18 državljanov Bangladeša, 17 državljanov Pakistana, devet državljanov Indije, pet državljanov Rusije, tri  državljane Turčije, tri državljane Alžirije, tri državljane Palestine, dva državljana Sirije, dva državljana Sierra Leone, dva državljana Kube, dva državljana Toga, dva državljana Kameruna, državljana Senegala, državljana Libije, državljana  Jemna in državljana Gane in na območju Metlike dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih