fbpx
Mestnik
PP Krško.
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Moški sredi nakupovalnega središča v Krškem grozil dvema osebama

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 159 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in na območju Novega mesta zasegli avtomobil kršiteljici cestno prometnih predpisov, ki ni nima veljavnega vozniškega dovoljenja, na avtomobilu pa je imela nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe in goljufije. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, iskanja pogrešane osebe in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Prijeli osumljenca, ki je oškodovancema grozil s pištolo

V torek pozno popoldne so policiste PP Krško poklicali na pomoč iz nakupovalnega središča v Krškem, kjer naj bi pijan moški s pištolo grozil dvema oškodovancema. Takoj so se odzvali in na kraju izsledili in prijeli 33-letnega osumljenca. Zasegli so mu pištolo z naboji v nabojniku in ga odpeljali v prostore za pridržanje. Med preiskavo so ugotovili, da je osumljenec v nakupovalnem središču opazil oškodovanca iz okolice Krškega, stopil do njiju, vanju nameril s pištolo in jima grozil, da ju bo ubil. Oškodovanca sta uspela pobegniti  in na pomoč poklicati policiste. Krški policisti  so  v  nadaljevanju  pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo  na  naslovu bivanja 33-letnega moškega, kjer so našli in zasegli še 41 nabojev in pet prepovedanih pirotehničnih izdelkov. Zoper osumljenca, ki  so  ga v preteklosti že obravnavali za podobna kazniva dejanja, bodo na
tožilstvo  podali  kazensko  ovadbo  zaradi kaznivih dejanj  nasilništva in nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksplozivov.

Kazenske ovadbe zaradi ponareditve ali uničenja poslovnih listin

Novomeški  kriminalisti  so  v  sodelovanju  s  Finančno  upravo  Republike Slovenije  na Okrožno državno tožilstvo Krško podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega  suma  storitve  več  kaznivih dejanj ponareditve ali uničenja poslovnih  listin po členu 235. Kazenskega zakonika-1, v zvezi z 25. členom Zakona   o  odgovornosti  pravnih  oseb  za  kazniva  dejanja.  Dejanj  sta utemeljeno  osumljeni  fizični  osebi  ter  pravna  oseba z območja PU Novo mesto.  Osumljenca  sta  v  letih  2016  in  2017  uporabila neverodostojne poslovne listine (račune) hrvaškega dobavitelja in sicer v 2016 v vrednosti za več kot 21, 5 milijonov evrov in v 2017 za več kot 15,3 milijonov evrov. Kriminalisti  so  med  preiskavo  ugotovili,  da  blago  ni nikoli prečkalo državne  meje,  osumljenca  pa  sta v nadaljevanju lažno prikazovala, da je družba  blago  prodala  drugim družbam, te pa so prav tako lažno izkazovale prodajo  nazaj na Hrvaško, k različnim gospodarskih družbam, ki so povezane z  davčnimi  utajami  na  Hrvaškem.  S  kaznivimi  dejanji je bil oškodovan proračun Hrvaške.

PROMETNA VARNOST

Poziv vozniku avtomobila, ki je bil udeležen v prometni nesreči v Brežicah

Policisti  PP  Brežice  so  bili   21.  1.  nekaj  pred 19. uro obveščeni o prometni  nesreči,  ki  se  je  zgodila  tega  dne  ob  14.  uri.  Po prvih ugotovitvah  in  zbranih  obvestilih naj bi peška prečkala cesto Černelčevo cesto  na  prehodu  za  pešce pri zdravstveni ustanovi v Brežicah. Iz smeri Trga  izgnancev,  oziroma  iz centra Brežic naj bi pripeljal neznani voznik osebnega  avtomobila,  najverjetneje Renault megane bele barve in z vozilom oplazil peško. Voznik je po nesreči nadaljeval z vožnjo, peška pa je zaradi lažje  poškodbe  sama  poiskala zdravniško pomoč. Brežiški policisti zaradi razjasnitev   vseh   okoliščin   pozivajo   voznika   osebnega  avtomobila, udeleženega v nesreči, da pokliče na številko 113 ali na 07 466 03 00.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti PU Novo mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju  Drašičev  in  Straže izsledili in prijeli šest državljanov Maroka. Policijski  postopki  s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih