fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Ob kršenju javnega reda in miru še napad na policistko

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 206 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda inv Brežicah zasegli avtomobil kršiteljici  cestno prometnih predpisov, ki ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in eno kršiteljico pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Nekaj po 16. uri so policiste PP Novo mesto poklicali na pomoč iz okolice Otočca, kjer naj bi pijan moški kršil javni red in mir in nadlegoval svojce. Policisti so med vožnjo na kraj dogodka v osebnem avtomobilu opazili kršitelja, ki pa znakov policistov, s katerimi so ga ustavljali ni upošteval, nadaljeval je z vožnjo in vozilo kasneje ustavil na dvorišču stanovanjske hiše. Med postopkom so ugotovili, da je avtomobil vozil voznik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka je imel 0,66 miligramov alkohola, kršitelj pa je bil potnik v vozilu. Voznik in potnik sta nadaljevala s kršitvami, policistom sta poskušala preprečiti zaseg avtomobila in nista upoštevala njihovih ukazov. Med postopkom je kršitelj napadel policistko. Zoper oba so uporabili prisilna sredstva, ju obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zoper osumljenca bodo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

V večernih urah so policisti PP Novo mesto po obvestilu občana posredovali na Novem trgu, kjer naj bi moški in ženska kršila javni red in mir s tem, da naj bi prenočevala na javnem kraju. Izsledili so večkratna kršitelja javnega reda in miru – 56-letno žensko in 31-letnega moškega. Policisti so jima ukazali, da se odstranita, kar pa nista upoštevala. Ženska, ki je bila pod vplivom alkohola, je kričala na mimoidoče in žalila policiste, zato so zoper njo odredili pridržanje. Med postopkom je kršiteljica napadla policistko in jo lažje poškodovala. Zoper njo so uporabili prisilna sredstva in jo obvladali. 56-letno žensko bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi napada na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti, obema pa zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilni nalog.

Vlom

V Trebnjem je med 11. 1. in 13. 1. nekdo skozi vrata vlomil v poslovne prostore in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na 14. 1. na območju Javorovice (PP Šentjernej) izsledili in prijeli sedem državljanov Afganistana. Postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih