fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Po avtocesti z več kot 200 km/h

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  54 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 227 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo  z  lažjimi telesnimi poškodbami in dve prometni nesreči, v katerih je  nastala  premoženjska škoda. Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda  in  miru  na  javnem  kraju  in  v  zasebnih  prostorih.  S  področja kriminalitete  so  obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, grožnje,  poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, sprožitve signalno varnostne naprave in požara.

Prometna varnost

Po avtocesti več kot 200 km/h

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so 19. 5. na avtocesti med Drnovim in Brežicami izvajali meritve hitrosti z video nadzornim sistemom Provida. Vozniku osebnega avtomobila so na daljši razdalji izmerili povprečno hitrost 194 km/h. Kršitelj je v močnem nalivu po delu avtoceste na območju nekdanje cestinske postaje Drnovo, kjer sta le dva prometna pasova, z obeh strani pa je betonska ograja, prehiteval druga vozila in peljal tudi s hitrostjo, vijšo od 210 km/h. Policisti so kršitelja ustavili in mu izrekli globo v višini 500 evrov. Za omenjeno kršitev Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se vozniku motornega vozila izreče tudi pet kazenskih točk.

Kriminaliteta

Vlomi in tatvine

V  noči  na  20. 5. so na območju Šentruperta neznanci iz stanovanjske hiše odtujili  denar  in  bančno  kartico  s  PIN  kodo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V  Šentrupertu  je  20.  5.  nekaj  pred  17.  uro  nekdo izkoristil krajšo odsotnost  oškodovanca  in  iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil dve lovski puški. Lastnik je oškodovan za okoli 3000 evrov.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih