fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Požar v Dolenji Nemški vasi zajel delavnico in vozila

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 188 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in poskusov izmika mejni kontroli.

PROMETNA VARNOST

Voznik tovornega vozila na mejni prehod z več kot 1,3 promili alkohola

Policisti Postaje prometne policije Novo mesto so izvajali kontrolo prometa na območju mejnega prehoda Obrežje. Okoli 9. ure so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus vozniku tovornega vozila s pripetim priklopnim vozilom. 35-letni državljan Slovenije je imel v litru izdihanega zraka 0,64 miligramov alkohola (1,33 g/kg). Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na parkirnem prostoru v Šentrupertu je nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz predala vrat odtujil denarnico z denarjem.

Med 17. 2. in 18. 2. je na parkirnem prostoru v Dobruški vasi neznanec vlomil v rezervoar tovornega vozila in odtujil okoli 50 litrov goriva.

OSTALE ZADEVE

Požar v Dolenji Nemški vasi

Nekaj po 17. uri so bili policisti obveščeni o požaru objekta v Dolenji Nemški vasi. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je zagorelo v prostorih delavnice, v kateri sta bila dva osebna avtomobila. Ogenj se je razširil in zajel vozila in delavnico, nastala je večja premoženjska škoda. Požar so gasilci omejili in pogasili, kriminalisti in policisti pa okoliščine in vzrok za nastanek požara še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled vozila, kjer so v tovornem delu našli tri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so predali hrvaškim varnostnim organom.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih