Mestnik
Foto: Moje Posavje.
Kronika

PU Novo mesto: Vlomilec povzročil za kar 5.000 evrov škode

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 158 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Metliki zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in požara.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V naselju Slap na območju Sevnice je med 6. in 13. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Preiskal je prostore in našel ter odtujil denar.

Na Vrhu pri Pahi je med 17. in 22. uro, ko so bili stanovalci odsotni, neznanec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in našel ter odtujil, zlat nakit. Po oceni oškodovancev je škode za okoli 5.000 evrov.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih