fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Vlomilec povzročil za kar 5.000 evrov škode

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 43 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 158 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Metliki zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe in požara.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V naselju Slap na območju Sevnice je med 6. in 13. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Preiskal je prostore in našel ter odtujil denar.

Na Vrhu pri Pahi je med 17. in 22. uro, ko so bili stanovalci odsotni, neznanec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in našel ter odtujil, zlat nakit. Po oceni oškodovancev je škode za okoli 5.000 evrov.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih