fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Pri polnjenju možnarja prišlo do eksplozije, kladivo odneslo 20 m stran

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v 196 nujnih primerih  in  na  številko  113 prejeli 845 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo  s  hudimi telesnimi poškodbami, pet prometnih nesreč, v katerih so se  udeleženci  lažje  poškodovali  in  12  prometnih  nesreč, v katerih je nastala  premoženjska  škoda.  Zasegli  so  vozila dvema kršiteljema cestno prometnih   predpisov,   ki  nista  imela  veljavnih  vozniških  dovoljenj. Posredovali  so  zaradi 65-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in   v   zasebnih  prostorih  in  štiri  kršitelje  pridržali.  S  področja kriminalitete  so  obravnavali  sume  kaznivih  dejanj  povzročitve splošne nevarnosti,  groženj,  vlomov  in  tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu,  požarov,  poskusa  izmika  mejni  kontroli  in  nezakonitih prehodov državne meje.

Eksplozija ob polnjenju možnarja

12.  4.  nekaj po 14. uri so bili brežiški policisti obveščeni o nesreči na Bizeljskem,  kjer  naj  bi se moški poškodoval pri polnjenju možnarja. Hudo poškodovanega   46-letnega  moškega  so  reševalci  odpeljali  v  brežiško bolnišnico,  od  tam pa v UKC Ljubljana. Po prvih ugotovitvah kriminalistov in policistov je do eksplozije prišlo, ko je moški na dvorišču stanovanjske hiše razdrl več petard in nabojev in s smodnikom z železnim kladivom polnil možnar.  Med  eksplozijo  je  kladivo  odneslo  na streho več kot 20 metrov oddaljene  stanovanjske hiše, kjer je poškodovalo več strešnikov. V bližini se  je  nahajalo  več  oseb,  ki  pa  v  eksploziji  niso bile poškodovane. Kriminalisti  nadaljujejo  s preiskavo in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja  povzročitve  splošne  nevarnosti. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo

PROMETNA VARNOST

Kršitelj pod vplivom alkohola

Metliški  policisti so 10. 4. popoldne ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 59-letnemu kršitelju, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,98 miligramov alkohola, so odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. O kršitvi bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prometne nesreče

10. 4. so bili policisti PP Trebnje obveščeni o prometni nesreči v Gorenjih Ponikvah.  Opravili  so  ogled in ugotovili, da je 58-letni voznik osebnega avtomobila  zaradi  vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom,  zapeljal s ceste in trčil v skalo. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v novomeški bolnišnici.

10.  4. nekaj pred 19. uro se je zgodila prometna nesreča v kraju Vinji vrh na  območju Šmarjeških Toplic. Po ugotovitvah policistov je 46-letni voznik kmetijskega  traktorja  pri  vožnji  po  klancu  navzdol izgubil oblast nad vozilom  in  se  s  traktorjem  prevrnil.  Lažje  poškodovanega  voznika so oskrbeli v bolnišnici.

V noči na 12. 4. so bili črnomaljski policisti obveščeni o prometni nesreči v  Hrastu  pri  Vinici, kjer naj bi voznik osebnega avtomobila na parkirnem prostoru  trčil  v  parkirano  vozilo.  Ugotovili so, da je 23-letni voznik osebnega  avtomobila  zaradi  neprilagojene  hitrosti  izgubil  oblast  nad vozilom,  s  ceste  zapeljal  na  dvorišče  in trčil v parkirnan avtomobil. Poškodovanega  voznika, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,75 miligramov
alkohola,  so reševalci odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

V nesrečah poškodovani trije kolesarji

Policisti  PP  Novo  mesto  so  bili  11.  4.  nekaj po 16. uri obveščeni o prometni  nesreči  med Otočcem in Kronovem. Opravili so ogled in ugotovili, da  je  otrok,  ki  je  kolesaril  s  starši, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil  oblast  nad  kolesom,  padel in si huje poškodoval roko. Otroka so oskrbeli reševalci in ga odpeljali v bolnišnico.

12. 4. popoldne se je zgodila prometna nesreča v Črnomlju. 51-letni kolesar je  zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom, padel  in  se  huje poškodoval. Poškodovanega kolesarja, ki je imel v litru izdihanega   zraka  1,10  miligramov  alkohola,  so  oskrbeli  v  novomeški bolnišnici. Policisti mu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Brežiški policisti so bili 12. 4. okoli 18. ure obveščeni o padcu kolesarja na  cesti  med  Kapelami  in Globokem. Ugotovili so, da je 51-letni kolesar zaradi  vožnje  preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom in padel.  Hudo  poškodovanega  kolesarja  so  reševalci  odpeljali v brežiško bolnišnico.  Okoliščine  nesreče  policisti še preiskujejo, za kolesarja je bil odrejen strokovni pregled za ugotavljanje vožnje pod vplivom alkohola.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V  kraju  Črešnjice  na  območju PP Novo mesto so v noči na 10. 4. neznanci vlomili v sedem počitniških hiš. Policisti okoliščine še preiskujejo.

10. 4. med 17. in 19. uro je na parkirnem prostoru na Otočcu nekdo vlomil v osebni  avtomobil  in  odtujil  denarnico z dokumenti, denarjem in bančnimi karticami.

V  kraju  Hrib pri Orehku je med 10. 4. in 11. 4. nekdo vlomil v počitniško hišo.  Pregledal je prostore in našel ter odtujil živila in okoli 60 litrov vina. Latnika je oškodoval za 600 evrov.

Na  Metliški  cesti  v  Črnomlju  je med 10. 4. in 13. 4. neznanec vlomil v pomožni objekt in odtujil kosilnico.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Poskus izmika mejni kontroli

10.  4.  dopoldne je na mejni prehod Obrežje na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila bolgarskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno  kontrolo  in  pregled tovornega vozila. V tovornem delu so našli tri državljane  Afganistana,  ki  so  se  skriti med tovorom poskušali izogniti mejni  kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  PU  Novo  mesto so med opravljanjem nalog varovanja državne meje med  10.  4.  in  14.  4.  na  območju  krajev Oštrc (PP Krško), Trbinc (PP Trebnje)  in  Tanča  Gora  izsledili in prijeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z devetimi državljani Alžirije in petimi državljani Maroka še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih