fbpx
Mestnik
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  53 nujnih primerih in na  številko  113  prejeli  207  klicev. Obravnavali so štiri prometne  nesreče v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema  kršiteljema  cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi 17-ih kršitev  javnega  reda  in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja  kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahkih telesnih poškodb, vlomov in tatvin.

PROMETNA VARNOST

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti  PP  Metlika  so  nekaj  pred  22.  uro  v Dolah ustavili voznika osebnega  avtomobila  Citroen  berlingo,  ki  sprva  ni upošteval znakov, s katerimi  so  ga ustavljali. Med postopkom so ugotovili, da 25-letni voznik nima  veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,99  miligramov  alkohola.  Zaradi  kršitev  cestno prometnih predpisov in kršitev  javnega  reda  in  miru  so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Tatvine

Med  31.  3.  in  1.  4.  je  v  Vranovičih na območju PP Črnomelj nekdo iz tovornega  vozila  odtujil  električno ročno orodje. Škode je za okoli 2000 evrov.

V  kraju  Vinji  vrh  na  območju  Šmarjeških Toplic je neznanec z dvorišča stanovanjske hiše odtujil moped znamke Tomos APN 6.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih