fbpx
Mestnik
Foto: PMP Obrežje.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Zasegli Mercedes, ukraden v Veliki Britaniji, prestregli 23 ilegalnih prebežnikov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 63 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 212 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbam in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in ni upošteval odredbe o prepovedi nadaljnje vožnje. Posredovali so zaradi
desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, goljufije, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna varnost

2. 12. v jutranjih urah so bili policisti obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo udeležence prometne nesreče. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da je prometni nesrečo v Družinski vasi povzročila 34-letna voznica, ki je zaradi neprimerne varnostne razdalje trčila v avtomobil, ki ga je pred njo vozila 40-letna voznica. V nesreči se je lažje poškodovala 34-letna voznica in dva otroka v njenem vozilu. Policisti bodo zoper povzročiteljico zaradi kršitev cestno prometnih predpisov uvedli postopek o prekršku.

Kriminaliteta
Policisti PP Novo mesto so bili obveščeni, da je na Šegovi ulici v Novem mestu zapuščeni osebni avtomobil brez registrskih tablic. Med preverjanjem so ugotovili, da gre za Renault scenic, ki je bil pred nekaj dnevi ukraden na Šukljetovi ulici v Novem mestu. Okoliščine še preverjajo, po zaključenem postopku pa bodo vozilo vrnili oškodovancu.

V Velikem Gabru je med 17. in 18. uro nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil zlat nakit. Lastnike je z vlomom in tatvino oškodoval za 3500 evrov.

V Gorenjih Skopicah je med 17. in 19. uro neznanec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil 60 evrov.

Med 15. in 22. uro je v Martinji vasi nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in zlat nakit. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 6000 evrov.

Mejne zadeve in tujci

V noči na 2. 12. je na mejni prehod Obrežje na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila Mercedes E350. Policisti so pri mejni kontroli in pregledu vozila ugotovili, da so identifikacijske oznake vozila ponarejene. Opravili so tudi preveritev v schengenskem informacijskem sistemu, kjer je bilo ugotovljeno, da je bil avtomobil konec oktobra 2019 ukraden v Veliki Britaniji. 29-letnemu vozniku iz Bolgarije so odvzeli prostost in ga pridržali ter zasegli avtomobil. Osumljenca bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Na mejni prehod Obrežje je na vstop v Slovenijo pripeljal voznik tovornega vozila srbskih registrskih oznak. Policisti so opravili mejno kontrolo in pregled tovornega vozila, kjer so med tovorom našli skrite tri državljane Pakistana in državljana Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. V večernih urah so na vstopu v Slovenijo v tovornem vozilu srbskih registrskih oznak našli pet državljanov
Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. Tujce so po zaključenih postopkih predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Dobove, Stranske vasi, Trebnjega, Čateža ob Savi in Gornje Težke Vode izsledili in prijeli 20 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki z osmimi državljani Afganistana, petimi državljani Maroka, štirimi državljani Alžirije, dvema državljanov Iraka in državljanom Sirije še niso zaključeni.

Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi, samostojna policijska inšpektorica

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih