fbpx
Mestnik
DRPD, Krka
Aktualno Društva Gospodarstvo

‘Rad sem Krkin prostovoljec’ – vodilo tedna humanosti in prostovoljstva

Med 8. in 15. majem bo potekal 10. Krkin teden humanosti in prostovoljstva. Pridružilo se jim bo več kot 1.000 prostovoljcev od 12.000 zaposlenih v podjetju. Akcija poteka po vsej Sloveniji in še v drugih 18. državah, kjer ima Krka svoja predstavništva, v sodelovanju z drugimi organizacijami in nevladnimi društvi ter zavodi.

Kako bodo krkaši in krkašice prostovoljni, nam je povedala Elvira Medved. Za Rdeči križ in Karitas bodo zbirali potrebščine kar na 12 lokacijah, očistili bodo lokacije Karitasa ter bivalnih prostor, zbirali bodo hrano za živali, darovali bodo kri, med drugim tudi v Bolnišnici Novo mesto, pomagali starejšim v 19 domovih starejših občanov ter z delavnicami in predstavitvami popestrili dogajanje na šolah s prilagojenim programom ter v varstveno-delovnih centrih ter ostalih zavodih v Novem mestu, Strunjanu, Ljutomeru ter Ljubljani.

Z varovanci VCD Novo mesto si bodo ogledali filmsko predstavo, za učence OŠ Dragotina Ketteja pa bodo organizirali športne igre.

Na tiskovni konferenci je nastopila deklica Tatjana na prečno flavto, ki v Beli krajini nadaljuje osnovno in glasbeno šolanje po begu iz vojne v Ukrajini.

Z Društvom za razvijanje prostovoljnega dela (DRPD), kjer je včeraj tudi potekala novinarska konferenca, bodo sodelovali na različne načine: skupino varovancev bodo peljali na ogled proizvodnje zdravil v Notolu 2, na sedežu DRPD-ja bodo organizirali tečaj prve pomoči ter pomagali učencem zadnje triade pri učenju matematike, fizike, kemije in drugih naravoslovnih predmetov.

Branka Bukovec, predsednica društva DRPD, je povedala, da bodo na Krkinem tednu humanosti sodelovali drugič. Vodilo tega tedna so enake vrednote: prostovoljstvo, solidarnost in medkulturnost. Predstavila je delo društva, najbolj se posvečajo vključevanju ranljivih skupin (beguncem, Romom) in so kot regijski NVO center JV Slovenije podpora nevladnim organizacijam, ki jim pomagajo s svetovanjem.

V Društvu za razvijanje prostovoljnega dela je bilo lani opravljenih kar 15.000 ur prostovoljstva.

Vsako leto v DRPD organizirajo Teden kultur, s čimer osveščajo javnost o drugih kulturah v našem prostoru, ki nas bogatijo. Letos bo ta potekal od 12.-16. junija. V juliju pa bo cel mesec v centru mesta potekal počitniški program Otroški svet, ki je namenjen vsem otrokom iz Novega mesta.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih