fbpx
Mestnik
Policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PP Novo mesto: prijeli tatove

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 205 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala  premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Sevniški policisti prijeli tatove, ki so kradli v prodajalnah

Policisti PP Sevnica so bili v poznih popoldanskih urah obveščeni, da naj bi na območju Trbovelj neznanci iz  prodajalne ukradli večje število artiklov in pobegnili z osebnim avtomobilom. Na podlagi opisa vozila so osumljence  izsledili na območju Boštanja, kjer so prav tako izvršili tatvino v eni izmed prodajaln. Tri osumljence z območja Šentjerneja so prijeli in jim zasegli ukradene artikle. Nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin, ukradene predmete pa bodo vrnili osebju oškodovanih prodajaln.

Vlomi in tatvine

S terase gostinskega lokala na Ljubljanski cesti v Novem mestu je nekdo odtujil dva stola, klop in mizo.

Z ograjenega delovišča v Novem mestu so med 27. 4. in 3. 5. neznanci odtujili delno vgrajene bakrene cevi in električne vodnike. Škode je za okoli 20.000 evrov.

Med 29. 4. in 3. 5. je nekdo na delovišču v Škocjanu iz elektro omaric in iz žerjava porezal in odtujil električne vodnike.

V  naselju Vrh pri Trebelnem je med 26. 4. om 29. 4. neznanec vlomil v garažo in odtujil moped Tomos APN6, rdeče barve, letnik 1987. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1.000 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Policisti so na območju Jesenic na Dolenjskem okoli 18. ure ustavili voznika osebnega avtomobila Toyota corola nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Iraka, ki ima dovoljenje za bivanje v Nemčiji,  v  vozilu prevaža devet državljanov Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Iraka so odvzeli prostost in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja  države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Iraka še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 24 državljanov Rusije, 23 državljanov Pakistana, 19 državljanov Nepala, šest državljanov Konga, pet državljanov Afganistana, pet  državljanov Sirije, tri državljane Kameruna, tri državljane Maroka, tri državljane Indije, dva državljana Sudana, državljana Šrilanke in državljana Etiopije. Policijski postopki s tujci,  ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih