fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Razbijali inventar, v Brezju glasna glasba in vsiljivi berači

Policisti so na interventno številko policije sprejeli 204 klicev, od tega je bilo 63 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije, sporoča Policijska uprava Novo mesto.

Včeraj zvečer, nekaj pred osmo, so na pomoč klicali policiste iz gostinskega lokala v Cerkljah ob Krki, kjer je več oseb razbijalo inventar. Začelo se naj bi z nedostojnim vedenjem v gostinskem lokalu. Ko je lastnik lokala tri kršitelje opozoril, so odvrnili z nasiljem in ga lažje telesno poškodovali, tako da je moral iskati zdravniško pomoč. Med divjanjem je trojica poškodovala računalnik, razbijala steklenice in kozarce, ukradla nekaj steklenic žganja in za povrhu odšla brez plačila zapitka. V epilogu bodo policisti napisali pet kazenskih ovadb za tri osumljence, in sicer dve za sum storitve kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari ter po eno za goljufijo, tatvino in lahko telesno poškodbo. Dva osumljenca naj bi bila iz Gazic, stara 21 in 14 let, tretjega še iščejo. Lastnikom so povzročili za okoli dva tisoč evrov škode.

Vlom v avtomat

Na Tovarniški ulici v Krškem so neznanci vlomili v avtomat za hrano in pijačo. Odnesli so denar, ki so ga našli v avtomatu in večjo količino pobrali vso (brezalkoholno) pijačo, ki je bila v avtomatu. Točno škodo še ugotavljajo.

Pozabljena denarnica dobila novega lastnika

Na policijski postaji v Novem mestu se je zglasila Novomeščanka, ki je prej dan pri nakupovanju v eni od novomeških trgovin na blagajni pozabila denarnico. V njej je imela okoli štiristo evrov ter bančne kartice in dokumente. Ko so pregledali posnetke nadzornih kamer, so ugotovili, da je neznani moški izkoristil priložnost in si prisvojil pozabljeno denarnico. Preiskava je v teku.

Glasna glasba in vsiljivo beračenje

Novomeški policisti so ob desetih zvečer zaradi glasne glasbe intervenirali v Brezju. Po prvih ugotovitvah so praznovali rojstni dan, pri tem pa vrteli glasbo iz zvočnika. Kršitelju so napisali plačilni nalog, zvočnik pa so ugasnili.

Novomeški policisti so napisali plačilni nalog 21-letniku iz Brezja in uvedli postopek o prekršku za 17-letnika iz Otočca, ker sta na bencinskem servisu ob avtocesti vsiljivo beračila.
Prijavo o domnevnem beračenju so zvečer prejeli tudi iz Zalok – tam naj bi vsiljivo beračila 18-letnik in 58-letnica iz Krškega. Pred prihodom policistov sta že odšla s kraja, zato se bodo z njima pogovorili v prihodnjih dneh.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih