fbpx
Mestnik
Foto: Renault.si
Aktualno Gospodarstvo Občina

Renault bo prenovljenega Clia še vedno izdeloval v Revozu

Francoski avtomobilski proizvajalec Renault je včeraj predstavil prenovljeno peto generacijo modela Clio, ki ga bodo še naprej izdelovali tudi v novomeški tovarni Revoz. Kot so sporočili iz Renaultovega predstavništva v Sloveniji, bodo pri prenovljenem Cliu stavili predvsem na hibridno različico, na voljo bo ostala tudi z dizelskim motorjem.

Ni še znano, katere od motornih različic bo proizvajal Revoz. Kot so pojasnili v novomeški tovarni, ohranitev proizvodnje prenovljenega modela zanje pomeni ohranitev proizvodnih količin na trenutni ravni. “Druge spremembe v smislu organizacije dela in števila zaposlenih v kratkem niso predvidene,” so zapisali.

V Revozu proizvajajo še Renaultova modela twingo in twingo EV. Vsak od trojice predstavlja približno tretjino proizvodnih količin. Katere modele bodo izdelovali potem, ko se zaključi proizvodnja teh treh modelov, še ni znano.

V novomeški tovarni so od leta 1993 izdelali skupno 2,1 milijona primerkov tega priljubljenega modela, ki se je večkrat zavihtel na lestvico najbolj prodajanih avtomobilov na slovenskem trgu.

V Revozu so novembra lani potrdili, da je skupina Renault Group v svojo novo strategijo vključila tudi novomeško tovarno. Pred tem se je ugibalo, da Renault z Revozom nima dolgoročnejših načrtov in da bi lahko bil njegov obstoj že čez nekaj let pod vprašajem.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih