fbpx
Mestnik
policija
Foto: Policijska uprava Novo mesto
Aktualno Kronika in policijska poročila

Kronika PP Novo mesto: brez vozniškega pod vplivom alkohola

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 65 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 207 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj izsiljevanja, preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi, goljufije, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Pod vplivom alkohola in brez vozniškega dovoljenja

Med kontrolo prometa v Trebnjem so policisti nekaj po 22. uri ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da gre za 22-letnega kršitelja, ki nima vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka  pa je imel 0,31 miligramov alkohola. Zaradi preprečitve nadaljnje vožnje so mu zasegli avtomobil, o kršitvah pa bodo z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Med postopkom se je 27-letni potnik nedostojno vedel in je grozil policistom, zato mu bodo zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Padla zaradi neprilagojene hitrosti

18. 4. nekaj po 7. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti med Vrhom pri Boštanju in Boštanjem. Policisti PP Sevnica so ugotovili, da je mladoletna kolesarka pri vožnji po klancu navzdol izgubila oblast nad kolesom in padla. Po padcu je drsela po vozišču in trčila v steber zaščitne ograje. Lažje poškodovano kolesarko so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Nepravilno prehitevanje

Nekaj pred 8. uro se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov pri Srednji vasi na območju Semiča. Črnomaljski policisti so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 26-letni voznik, ki je zaradi nepravilnega  prehitevanja tovornega vozila trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 82-letni voznik. Lažje poškodovanega 82-letnega voznika in 74-letno potnico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju  nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na Podbevškovi ulici v Novem mestu je med 17. 4. in 18. 4. nekdo iz ograjenega dvorišča prodajalne odtujil dve  motorni škropilnici in šest kosilnic na nitko v skupni vrednosti okoli 2.900 evrov.

V naselju Sela pri Otočcu na območju PP Črnomelj je nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil kotno brusilko, motorno žago in dve posodi z gorivom. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 500 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Med opravljanjem nalog na območju Obrežja so policisti dopoldne ustavili avtomobil nemških registrskih oznak.  Med postopkom so ugotovili, da državljan Nemčije v vozilu prevaža štiri državljane Kitajske, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Nemčije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Kitajske še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Mihalovec, Čatež ob Savi, Loče, Jereslavec)  izsledili in prijeli 19 državljanov Kube, 13 državljanov Maroka, pet državljanov Rusije, štiri državljane Sirije, dva državljana Pakistana, dva državljana Afganistana, državljana Tunizije in državljana Azerbejdžana in na območju PP Črnomelj tri državljane Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih