fbpx
Mestnik
Foto: Dnevnik.si. (Slika je simbolična)
Aktualno Gospodarstvo

Revoz odpustil več kot 400 delavcev

Revoz, v lasti francoskega Renaulta, je prekinil nočno izmeno že v začetku maja in čaka na njen ponovni zagon. V marcu je zaradi epidemije celo zaustavil proizvodnjo za šest tednov, zdaj pa nadaljuje z izdelavo vseh treh avtomobilskih modelov. Zaradi negotove situacije na svetovnem avtomobilskem trgu, zlasti pa zaradi padca povpraševanja po avtomobilih, so v Revozu odpustili nekaj več kot 400 delavcev, med njimi tudi agencijske delavce.

Odpuščanje naj bi se še nadaljevalo v juniju. Pod t. i. mehki ukrepi, ki so jih uveljavili kot odziv na epidemijo Covida-19, spadajo prostovoljni odhodi, predčasno upokojevanje in prenehanje podaljševanja pogodb o zaposlitvi. Za vse, ki bodo prenehali delati v podjetju, je Revoz organiziral posvetovalno srečanje v sodelovanju z agencijami in zavodom za zaposlovanje. Odpuščeni maja in junija bodo imeli prednost pri poznejšem morebitnem odprtju novih delavnih mest.

D.B.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih