fbpx
Mestnik
Evropska prvakinja, Pia Marie Ružič.
Šport Šah

Šahisti zaključujejo leto 2019 s številnimi dogodki

V Šahovskem društvu KRKA Novo mesto zaključujejo leto 2019 s številnimi šahovskimi dogodki. Med 7. 12. in 9. 12. se je končal ciklus 18-tih pospešenih in hitropoteznih turnirjev za Pokal Novega mesta, na katerem je čez celo leto sodelovalo 73 rekreativnih šahistov in šahistk iz celotne Dolenjske. Skupni zmagovalec letošnjega ciklusa je Robert Rudman, najboljši senior Marjan Stokanovič, najboljši mladinec Anej Bizjak in najboljša med dekleti Tjaša Pajek.

Ta vikend pa novomeški šahisti organizirajo Ekipno in posamično prvenstvo mladih šahistov ter šahistk do 16 in do 20 let. V hotelu Šport na Otočcu se bo na tridnevnem tekmovanju v pospešenem in hitropoteznem šahu pomeril cvet slovenske šahovske mladine, še posebne pozornosti pa bo tokrat deležen nastop evropske pospešene prvakinje med dekleti do 16 let Pie Marie Ružič iz Krškega, ki je naslov osvojila na nedavnem tekmovanju v Estoniji.

Robert Rudman, Šahovsko društvo Krka

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih