fbpx
Mestnik
Foto: ePosavje.com.
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Na podvozju vlaka iz Srbije skriti štirje državljani Afganistana, vlomi in tatvine

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 62 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 220 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Straži pri Raki zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara, sprožitve signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

Kriminaliteta

Med 8. 12. in 12. 12. je v Božakovem nekdo vlomil v počitniško hišo. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

V Krškem je med 11. 12. in 12. 12. neznanec z osebnega avtomobila Volkswagen golf odtujil pnevmatike s platišči, avtoradio in poškodoval vozilo.

Iz odklenjene garaže v Gorenjem Mokrem polju je nekdo odtujil visokotlačni čistilec, puhalnik za listje in orodje. Škode je za okoli 1000 evrov.

Med 17.30 in 18.30 je v Smolenji vasi nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi okno na terasi vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je denar in nakit. Med 19. in 20. uro je prav tako v času, ko so bili stanovalci odsotni, v naselju Brod v Novem mestu neznanec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar in nakit.

Nekaj pred 20. uro so bili metliški policisti obveščeni o vlomu v prodajalno v Metliki. Okoliščine še preiskujejo, po prvih ugotovitvah pa naj bi bilo odtujenih pet motornih žag.

V noči na 12. 12. je v Novem mestu nekdo vlomil v prodajalno in odtujil večjo količino tobačnih izdelkov. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Mejne zadeve in tujci

Policisti PMP Dobova so pri izvajanju mejne kontrole med pregledom tovornega vlaka, ki je na vstop v Slovenijo pripeljal iz Srbije, na podvozju vlaka našli skrite štiri državljane Afganistana, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti v Slovenijo. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Obrežja in pri naselju Kal izsledili in prijeli tri državljane Afganistana in tri državljane Maroka, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki s tujci še niso zaključeni.

Ostale zadeve

Policisti PP Krško so bili okoli 17. ure obveščeni o nesreči pri delu v podjetju v Krškem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 32-letni delavec izvajal gradbena dela in padel z lestve z višine 4,5 metrov. Huje poškodovanega so oskrbeli reševalci in ga odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo z ugotovitvami po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Alenka Drenik, predstavnica za odnose z javnostmi, samostojna policijska inšpektorica

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih