fbpx
Mestnik
Policisti izločajo tovorna vozila na cesti Črmošnjice - Črnomelj. Kolegica in kolega danes delata v povsem različnih vremenskih razmerah.
Policisti izločajo tovorna vozila na cesti Črmošnjice - Črnomelj.Kolegica in kolega danes delata v povsem različnih vremenskih razmerah.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Sneg povzročil kaos v prometu

Na območju Dolenjske že več ur sneži, vozne razmere so zahtevne, promet pa zelo upočasnjen, zato Policija vsem voznikom svetuje previdnost. Policisti že vso noč spremljajo razmere na cestah, obveščajo pristojne službe in na več odsekih cest iz prometa izločajo tovorna vozila. Veliko težav je zaradi podrtih dreves, ki so padla na cesto in ovirajo promet. Od sinoči, od 22. ure so obravnavali dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V večini primerov je šlo za trke v podrta drevesa in zdrse vozil.

Na dolenjski avtocesti velja izločanje za tovorna vozila nad 7,5 tone na počivališču Starine in na Obrežju (proti Ljubljani) in med priključkoma Ivančna Gorica in Bič proti Novemu mestu. Prepoved za tovorna vozila nad 7,5 ton je tudi na cesti Soteska – Črmošnjice Črnomelj. Prav tako velja prepoved za priklonike in polpriklopnike na glavni cesti Novo mesto – Metlika in na cesti Semič – Jugorje.

FOTO: Policisti izločajo tovorna vozila na cesti Črmošnjice – Črnomelj.
Kolegica in kolega danes delata v povsem različnih vremenskih razmerah.

Voznikom svetujejo, naj upočasnijo hitrost, povečajo varnostno razdaljo in vozijo strpno. Na pot se naj odpravijo le, če je to nujno potrebno. Preverijo naj razmere na cestah z vozil pred vožnjo odstranijo sneg in se na pot odpravijo pravočasno. Previdni naj bodo tudi pešci, saj je na pločnikih marsikje še veliko snega. Hoja ob robu cestišča je v zimskih razmerah zaradi nevarnosti zdrsov vozil še posebej nevarna. Tudi za pešce velja, naj opravke odložijo, če ti niso nujno potrebni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih