fbpx
Mestnik
Foto: KK Krka.
Šport Košarka

V sklopu prireditve Športnik leta 2019 nagrajeni kar trije košarkarji KK Krka

Prvi torek v februarju je zaznamovala tradicionalna prireditev Športnik leta 2019, ki je bila tudi letos namenjena vsem športnikom, ki tekmujejo v okviru športnih društev s sedežem v Mestni občini Novo mesto.

Poleg podelitve najprestižnejših nazivov so na prireditvi podelili tudi županova priznanja športnikom, ki so v minulem letu postali državni prvaki ali pa so nastopili za slovensko reprezentanco v kadetski, mladinski ali članski kategoriji. Tu pa so bili nagrajeni tudi trije naši košarkarji. Miha Škedelj in Jakov Stipaničev sta minulo poletje branila barve reprezentance do 20 let na evropskem prvenstvu v Izraelu, Jaka Klobučar pa je bil član kadetske reprezentance na EP v Italiji.

»Prejeli smo Županovo priznanje za leto 2019. To nam pomeni veliko in je dokaz, da delamo v pravi smeri in hkrati dobra popotnica za naše delo, da bomo pri tem še naprej uspešni,« je v imenu nagrajencev povedal Miha Škedelj.


Nagrajeni košarkarji Krke v minulem letu v dresu Slovenije:

*U20 (11. mesto na EP):
Miha Škedelj – 7 tekem, 10.7 točke, 4.1 skok, 1.6 podaje
Jakov Stipaničev – 7 tekem, 8.4 točke, 5.6 skoka, 1.6 podaje

*U16 (10. mesto na EP):
Jaka Klobučar – 7 tekem, 2.7 točke, 2 skoka

KK Krka

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih