fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Tragična nesreča: umrl 11-letnik

Regijski center za obveščanje iz Novega mesta je nekaj pred pol enajsto dopoldne obvestil Operativno-komunikacijski center novomeške policijske uprave o nesreči s traktorjem na cesti od Podturna proti Črnomlju, v kraju Stare Žage.

Po prvih ugotovitvah ogleda, ki ga je vodila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Novem mestu, z dežurnim državnim tožilcem in ob strokovni pomoči policistov Postaje prometne policije Novo mesto in Dolenjskih Toplic, se je na prednjem prekucnem nakladalniku kmetijskega traktorja peljal 11-letnik otrok. Domnevajo, da je med vožnjo potegnil na vzvod zatege, kar je imelo za posledico, da je se je nakladalnik odpel, otrok pa je padel na cesto.

Otroku je najprej pomagal voznik traktorja, nato pa še policisti iz Dolenjskih Toplic, do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči, vendar otroku niso mogli več pomagati. Točen vzrok smrti bodo ugotovili na Inštitutu za sodno medicino.

Pri ogledu kraja so sodelovali forenzični strokovnjaki Sektorja kriminalistične policije iz Novega mesta. Za 52-letnega voznika traktorja so odredili strokovni pregled, indikator alkohola na kraju sicer ni pokazal prisotnosti alkohola v izdihanem zraku.

Policisti so traktor s priključki zaradi nadaljnjih preiskav tehnične brezhibnosti zasegli. Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskovanje okoliščin primera, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih