fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kultura

Trio Janus: divja vožnja po prelomnih časih

V okviru Kozinovega abonmaja smo 23. 3. 2023 lahko poslušali Trio Janus. Gre za projekt treh vrhunskih akademskih glasbenikov: Matije Krečiča, Eme Krečič ter Davorina Morija. Vsi trije glasbeniki so uveljavljeni tako na slovenski kot tudi mednarodni glasbeni sceni, posamezno pa sodelujejo tudi s številnimi priznanimi komornimi sestavi in profesionalnimi orkestri.


Na koncertu smo lahko slišali skladbo violinista Matije Krečiča Gespräche mit Franz Peter, ki sta jo odigrala Ema Krečič na violončelu ter Davorin Mori na klavirju. Drugo skladbo sta odigrala Matija Krečič in Ema Krečič, gre za Sonato za violino in violončelo, ki jo je napisal Maurice Ravel leta 1922. Slišali smo prvi in četri stavek. V tretji skladbi smo slišali celoten trio in sicer Šostakovičev Trio št. 2, Op. 67. Koncert so po glasnem aplavzu publike zaključili s skladbo iz filma The Gadfly.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih