fbpx
Mestnik
(Foto: Siol.si)
Aktualno Dogodki Novice Vrtci, šole, študij

Na OŠ Center, OŠ Šmihel in OŠ Grm se pripravljajo na sprejem učencev

Vrnitve v šolo so veseli tudi na OŠ Center in OŠ Šmihel, a se zavedajo, da je to tudi velika odgovornost. Tako se s ponedeljkom v OŠ Center vrača 630 učencev, v OŠ Šmihel pa 446 učencev.

Kako bo potekala organizacija na OŠ Center

Kot nam je sporočila ravnateljica Marta Pavlin, bodo v prostore šole učenci vstopali in izstopali skozi tri vhode po razporedu ob skrbnem spremljanju dežurnih oseb. Pouk bo potekal v matičnih učilnicah, jutranje varstvo in podaljšanje bivanje za učence od 1. do 3. razreda pa bo potegal v homogenih skupinah. Neobvezne izbirne predmete bodo nadaljevali na daljavo, medtem ko bodo obvezne izbirne predmete izvajali v šoli, nekaj pa na daljavo. Učenci bodo malico jedli v matičnih učilnicah, kosilo pa bo organizirano v jedilnicah. “Upamo, da bodo v šolo prihajali le učenci, ki ne kažejo znakov obolelosti, na kar bomo starše še posebej opozorili”, doda ravnateljica OŠ Center.

Na OŠ Grm se vrača 835 učencev

“Pouk bo potekal v matičnih učilnicah, kar pomeni, da bodo učenci ostajali ves čas v enem oddelku, učitelji se bodo menjali glede na urnik,” pojasni ravnateljica OŠ Grm Zdenka Mahnič. Učitelji in zaposleni bodo ves čas uporabljali maske, prav tako učenci, ko bodo izven mehurčkov. Na OŠ Grm so pripravili protokol čiščenja,razkuževanja in zračenja učilnic.

Na OŠ Grm se vrača 835 učencev. Pouk bo potekal v matičnih učilnicah, kar pomeni, da bodo učenci ostajali ves čas v enem oddelku, učitelji se bodo menjali glede na urnik. Učitelji in zaposleni bomo uporabljali maske ves čas, učenci ravno tako, razen, ko bodo v matični učilnici oz. mehurčku. Potrebno je bilo oblikovati nov urnik za uporabo športnih površin, oblikovati nove skupine jutranjega varstva in podaljšanega bivanja. “Na vrnitev učencev pod zahtevanimi pogoji je bilo potrebno pripraviti tudi učitelje in ostalo tehnično osebje, saj so se marsikomu od njih spremenile delovne obveznosti,” pojasni Zdenka.

Tudi na OŠ Šmihel so na sprejem vseh učencev pripravljeni

“Izdelan je protokol vračanja in pouk za vse učence od 22.2.2021 dalje. Posebaj je izdelan protokol v jedilnici ter za pouk športa v telovadnici,” pravi ravnateljica OŠ Šmihel Romana Šarec Rojc.Vsi zaposleni se bodo v nedeljo testirali v KC Janeza Trdine v Novem mestu.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih