fbpx
Mestnik
Foto: Theverge.com.
Aktualno Dogodki Novice

Urnik testiranja v Novem mestu

 Zdravstveni dom Novo mesto izvaja množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi na SARS-CoV-2 v Novem mestu v KC Janez Trdina:

v ponedeljek, sredo in petek po naslednjem razporedu (v primeru praznika ali dela prostega dneva, se testiranje ne izvaja):

08.00-09.00     osebe, ki izvajajo storitve ali prodajo blaga in je za njih določeno obvezno testiranje

09.00-12.00     brezplačno množično testiranje za splošno populacijo

12.00-16.00     zaposleni na področju VIZ

Vse osebe naprošajo, da se udeležijo testiranja znotraj termina, ki je določen za posamezno skupino oseb. Od 12. ure dalje bo testiranje namenjeno izključno zaposlenim na področju VIZ, zato testiranje za ostale osebe ne bo izvedeno.

2.  Zdravstveni dom Novo mesto izvaja množično testiranje s hitrimi antigenskimi testi na SARS-CoV-2 v Šentjerneju v KC Primož Trubar:

v torek in četrtek po naslednjem razporedu (v primeru praznika ali dela prostega dneva, se testiranje ne izvaja):

08.00-10.00     zaposleni na področju VIZ

10.00-12.00     brezplačno množično testiranje za splošno populacijo

Testiranje zaposlenih v podjetjih, za katere testiranje ni obvezno po odloku, se izvaja po predhodni najavi (potrebno je izpolniti obrazec, ki se nahaja na spletni strani ZD NM). ZD NM bo po prejetju obrazca sporočil okvirni termin testiranja. Po opravljenem testiranju bo naročniku-podjetju izdan račun za opravljeno storitev.

Testiranje je namenjeno asimptomatskim osebam, torej osebam brez znakov okužbe dihal. Pacienti z znaki okužbe dihal (temperatura, kašelj, bolečine v žrelu, slabo počutje…) se  naj obrnejo na izbranega osebnega zdravnika za nadaljnjo zdravstveno obravnavo.

Vsi udeleženci testiranja morajo imeti s seboj kartico zdravstvenega zavarovanja in telefonsko številko, na katero bodo prejeli rezultat testiranja.

Testiranja s PCR testi, se bodo tako, kot do sedaj, izvajala na sedežu ZD NM (Kandijska cesta 4, Novo mesto).

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih