fbpx
Mestnik
občina straža
Foto: Občina Straža
Aktualno Občina

V Občini Straža se nadaljuje prenova podgorske ceste, kupili bodo nov šolski minibus

Straški župan Dušan Krštinc je s predstavniki gradbenega podjetja Kop Brežice včeraj, 5. 9. 2023 podpisal pogodbo za nadaljevanje oz. četrto etapo prenove ceste v Podgori, in z družbo Volvo pogodbo za nakup novega šolskega minibusa. Straška občina bo za prenovo ceste odštela nekaj manj kot 400.000 evrov in za minibus slabih 75.000 evrov.

Občina bo v drugi polovici septembra nadaljevala celovito prenovo močno prometne lokalne ceste v Podgori. V smeri Novega mesta bodo zgradili 550 metrov površine za mešani promet oz. 2,5 metra širok pločnik za pešce in kolesarje, cestišče pa hkrati celovito prenovili, je ob podpisu povedal Krštinc. Uredili bodo novo cestno razsvetljavo, prenovili telekomunikacijsko kabelsko napeljavo, v pločnik in delno zunaj lokalne ceste bodo vgradili 600 metrov nove komunalne kanalizacije. Dela nameravajo končati do konca januarja prihodnje leto.

Začetek pete oz. zadnje etape prenove podgorjanske ceste do meje z Mestno občino Novo mesto v Prečni v Straži načrtujejo prihodnje leto. Straška občina je sicer med prvimi tremi prenovitvenimi etapami prenovila skupaj približno 1,1 kilometra omenjenega cestišča. Zgradila je tudi pločnik, za vse skupaj pa do zdaj odštela približno milijon evrov lastnega proračunskega denarja.

Glede nakupa novega šolskega minibusa za potrebe Osnovne šole Vavta vas je župan navedel, da bodo z novim Renaultovim 15-sedežnim vozilom do konca leta nadomestili deset let staro šolsko vozilo, ki je sicer še tehnično brezhibno, a s številnimi prevoženimi kilometri in “preštevilnimi opravljeni kratkimi vožnjami”.

STA

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih