fbpx
Mestnik
(Foto: Metropolitan.si)
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila Novice

V policistko vrgel kamen

Hudo poškodovan kolesar

Brežiški policisti so bili 21. 5. nekaj pred 12.30 obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 74-letni voznik osebnega avtomobila s pripetim lahkih priklopnikom v križišču odvzel prednost 61-letnemu kolesarju. Kolesar je trčil vpriklopnik, padel in se huje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo zoper povzročitelja nesreče napristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Padec kolesarja

V noči na 23. 5. je na Kandijski cesti v Novem mestu 54-letni kolesar zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad kolesom in padel. Poškodovanega moškega so zaradi lažjih poškodb oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti so še ugotovili, da je bil kolesar pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,67 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so mu izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča na Obrežju

21. 5. nekaj po 19. uri je voznik osebnega avtomobila na Obrežju zaradivožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil vdrog javne razsvetljave. Lažje poškodovanega 53-letnega voznika soreševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so mu zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Trčil v semafor

V noči na 22. 5. smo bili obveščeni o prometni nesreči na Seidlovi cesti v križišču pri Šmihelskem mostu. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 48-letni voznik osebnega avtomobila iz Kočevja zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubil oblast nad vozilom in trčil vdrog semaforja. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Policisti so še ugotovili, da kršitelj nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je neregistriran in nezavarovan avtomobil. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Zakon o pravilih v cestnem prometu, Zakon o motornih vozilih, Zakon o voznikih in Zakon oobveznih zavarovanjih v prometu za omenjene kršitve določajo globo v višini 2820 evrov.

Poškodoval službeno vozilo

21. 5. popoldne so policiste PP Trebnje poklicali na pomoč iz gostinskega lokala v Trebnjem, kjer naj bi pijan moški kršil javni red in mir in nadlegoval goste. Takoj so se odzvali in kršitelja izsledili. Med postopkomje 29-letni nasilnež z glavo razbil steklo na službenem vozilu policije.Ker ni upošteval opozoril in ukazov, so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zarad ikršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog in na pristojnotožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poškodovanja tujestvari.

Poškodoval policistko

V noči na 22. 5. smo bili obveščeni o motečem predvajanju glasne glasbe v naselju v Dobruški vasi, kjer je potekala zabava, na kateri je bilo okoli 40 oseb. Med interveniranjem policistov z namenom vzpostavitve javnega reda in miru je neznanec v policistko vrgel kamen in jo poškodoval po glavi, zmetanjem kamnov pa je kršitelj poškodoval tudi službeno vozilo policije.Osumljencu napada so policisti in kriminalisti odvzeli prostost in ga pridržali. Po zaključeni preiskavi ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja napada na uradno osebo, ko opravlja na logevarnosti.

Vlomi in tatvine

V Brežicah je v noči na 21. 5. nekdo skozi vrata poskušal vlomiti v prodajalno. Storilec v objekt ni uspel vstopiti, z dejanjem pa je povzročilza okoli 100 evrov premoženjske škode.Na parkirnem prostoru avtocestnega postajališča Dul je 22. 5. v jutranjih urah nekdo iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil denarnico zdokumenti in denarjem.

Kršitelja pridržali

22. 5. nekaj pred 20. uro so nas poklicali na pomoč iz naselja na Prapreškipoti, kjer naj bi prišlo do pretepa. Policisti PP in PPP Novo mesto so setakoj odzvali in ugotovili, da je prišlo do pretepa med tremi kršitelji, kiso bili pod vplivom alkohola. Eden izmed kršiteljev je pretepel tudi žensko, ki je posredovala in poskušala preprečiti pretep. Ob prihodu policistov se kršitelj ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali vprostore za pridržanje. Vsem so zaradi kršitev javnega reda in miru izdali plačilne naloge.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih