fbpx
Mestnik
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Včeraj v avtu umrl otrok, do tragedije pa je skoraj prišlo tudi v Novem mestu

Otrok ne smemo puščati v avtu brez klime in nadzora odrasle osebe, tragedija se je zgodila včeraj v občini Žalec, skoraj pa bi prišlo do tragedije tudi v Novem mestu, ko naj bi mati pustila otroka v vročem avtu pred Lekarno Novak.

Član Facebook skupine Policijske kontrole Dolenjske je v skupini objavil zapis:

“Ne vem, če spada sem, ampak vseeno bom napisal. Danes sem bil priča neodgovorni materi, ki je pustila svojega otroka v avtomobilu na parkirišču pred lekarno v Novem mestu. Otrok je bil star verjetno med 4-6 let težko ocenim. Otrok je jokal v avtomobilu in videlo se mu je, da se zelo znoji. Ker sem to opazil, sem takoj stekel v lekarno in vprašal, če je kdo tukaj, naj gre otroka iskat. Nakar pride iz lekarne za moje pojme ta ” neodgovorna mati ” in se na koncu še krega z mano, da ona mu je pa pustila odprto okno in da je otroka opekla kopriva, da zato tudi joka … V glavnem, okno je bilo odprto samo na sovoznikovi strani mogoče za 1 prst, kar sem tudi sam opazil, otrok je pa sedel v stolčku za voznikovim sedežem. Pišem zato, ker se je danes že zgodila tragedija na Štajerskem, ko sta starša pustila otroka v razgretem avtomobilu in na žalost je otrok preminil. Če je pa ta neodgovorna oseba tudi članica te skupine, pa naj tudi ve, da naslednjič, ko se to zgodi, se mogoče ne bo ravno tako dobro izšlo, kakor se je danes. Otroke ne puščajte v avtomobilih!!!”

Ne puščajte otrok v avtomobilu! V zgornji tabeli vidimo, da temperature skokovito narastejo, kljub temu da je okno rahlo odprto. Poglejte temperaturo v avtu, če vam kaže 36°, bo v 10 minutah v avtu kar 43°C. Otroka vzemite s seboj, tudi če samo “na hitro skočite” po opravkih, kajti ne morete vedeti, koliko ljudi je v vrsti in koliko časa vam bo opravek vzel. Bodite odgovorni in ne tvegajte življenja svojih otrok po nepotrebnem.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih