fbpx
Mestnik
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Izkopali in ukradli 200 kg krompirja!

Policisti Policijske uprave Novo mesto so s področja kriminalitete obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, lahke telesne  poškodbe, poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

Kraje in vlomi

V kraju Anže na območju PP Krško je med 19. 6. in 20. 6. nekdo vlomil v pomožni objekt in ukradel akumulator in kosilnico. Lastnika je oškodoval za 700 evrov.

V noči na 20. 6. so v Dolenjem Vrhpolju neznanci z njive izkopali in ukradli okoli 200 kg krompirja.

Z dvorišča objekta v Mrtvicah je v noči na 20. 6. nekdo ukradel mizo iz betona.

Z dvorišča stanovanjske hiše v Dolenjem Mokrem Polju je med 14. in 16. uro neznanec ukradel motorno žago in posodo z gorivom.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno prestopili mejo

Okoli 21.30 so policisti na Obrežju ustavili osebni avtomobil slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da državljan Srbije v vozilu prevaža štiri državljane Afganistana, ki so nedovoljeno prestopili mejo. Državljanu Srbije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega  dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Afganistana še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Obrežje, Slovenska vas, Loče) izsledili in prijeli 79 državljanov Bangladeša, 29 državljanov Rusije, 22 državljanov Sirije, 15  državljanov Maroka, 14 državljanov Afganistana, devet  državljanov Kitajske, devet državljanov Konga, šest državljanov Mongolije, pet državljanov Alžirije, pet državljanov Kube, pet državljanov Indije, štiri državljane Pakistana, tri državljane Senegala, dva državljana Burkine Faso in državljana Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so nam sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih