fbpx
Mestnik
policisti
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: s kraja nesreče pobegnil s prazno gumo

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 222 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala  premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih  prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

S kraja nesreče pobegnil s prazno gumo

Nekaj po 14. uri je bila policija obveščena o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila znamke Mercedes, ki naj bi iz smeri Novega mesta proti Obrežju vozil s predrto pnevmatiko, vijugal po avtocesti in ogrožal ostale udeležence v  prometu. Policisti PPP Novo mesto so 62-letnega voznika iz Brežic izsledili in ustavili. Ugotovljeno je bilo, da je pred tem povzročil prometno nesrečo v krožnem križišču v Dvorcah, kjer je poškodoval avtomobil in predrl pnevmatiko, potem pa nadaljeval z vožnjo. Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, v litru izdihanega zraka je imel 1,42 mg alkohola. Kršitelju so odvzeli prostost, ga pridržali in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Upokojenec izsilil prednost

Okoli 15. ure se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh osebnih avtomobilov na Bizeljskem. Policisti so  ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 78-letni voznik, ki je v križišču odvzel prednost 35-letni voznici. Lažje  poškodovano voznico so skrbeli v zdravstvenem domu. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Kraje in vlomi

V noči na 19. 6. je s terase gostinskega lokala v Šentjerneju nekdo odtujil šest korit z rožami in poškodoval mize in stole.

V Račji vasi na območju PP Brežice je med 18. 6. in 19. 6. neznanec vlomil v gradbeni zabojnik in odtujil več kosov orodja in posodo z gorivom.

Z dvorišča kmetijskega objekta v kraju Pesje je v noči na 19. 6. nekdo odtujil cepilnik za drva.

Med 16. 6. in 19. 6. je z delovišča v Škocjanu neznanec odtujil dve vgrajeni razdelilni omari za talno gretje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1.000 evrov škode.

19. 6. med 7. in 15. uro je z železniške postaje v Novem mestu nekdo odtujil moško kolo znamke Trek črno zelene barve.

Oškodovanka je obvestila policijo, da je na območju Zaloga 17. 6. zvečer neznanec vlomil v njen osebni avtomobil in iz torbice v prtljažniku odtujil bančno kartico ter opravil dvig gotovine na bankomatih v višini 800 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce) izsledili in prijeli 24  državljanov  Bangladeša, 23 državljanov Maroka,16 državljanov Rusije, tri državljane Alžirije, dva državljana Afganistana in državljana Pakistana. Policijski  postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni, so nam sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih