fbpx
Mestnik
Foto: Miro Majcen
Aktualno Dogodki Gospodarstvo

Začenja se obnova predora Golovec

Jutri se začenja obnova vzhodne cevi predora Golovec v Ljubljani. Še posebej je jutri zjutraj pričakovati večje zastoje iz smeri severne proti južni obvoznici. Vzhodna cev bo za promet zaprta do 15. maja. Bo pa v tem času Dars skupaj s Slovenskimi železnicami potnikom na progah Kočevje- Ljubljana in Novo mesto- Ljubljana ponudil 50- odstotni popust na enkratne vozovnice.

Dodatno pretočnost bo Dars zagotovil s spremenjeno prometno ureditvijo skozi zahodno cev predora, in sicer po sistemu 2 + 1.

Do 9. ure bosta dva pasova speljana v smeri od juga proti severu in en pas v nasprotni smeri. Po jutranji konici in vse do večernih ur pa bo obratno. Konec tedna pa bosta urejena dva pasova iz smeri južne proti severne obvoznice, eden pa v obratni smeri. Kot sporočajo iz Darsa bodo v primeru povečanega prometa, poskrbeli za sprotno prilagajanje režima.

Prepovedana vozila nad 3,5 tone

V času del velja tudi ukrep, ki prepoveduje promet za vozila nad 3,5 tone največ dovoljene mase. Ti bodo lahko uporabili druge dele obroča, do sredine maja pa bo začasno prekinjena prepoved vožnje tovornih vozil v nočnem času po severni ljubljanski obvoznici H3.

K večji pretočnosti bo prispeval še ukrep, s katerim bo skozi predor v času del prepovedan promet za vozila nad 3,5 tone največje dovoljene mase. Ta bodo lahko uporabila druge dele obroča, dodatno pa bo do sredine maja začasno ukinjena prepoved vožnje tovornih vozil v nočnem času po severni ljubljanski obvoznici H3.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih