fbpx
Mestnik
neurje podrto drevo
Aktualno Dogodki Vreme

Zaradi neurij od ponedeljka zabeležili 1979 dogodkov

Od ponedeljka zvečer, ko so neurja z močnim vetrom, točo, udari strel in poplavami zajela Slovenijo ter se nadaljevala ves torek, je Uprava za zaščito in reševanje zabeležila kar 1979 dogodkov. Sodelovalo je 451 gasilskih enot, ki so nesebično posredovale in pomagale obvladovati situacijo. Prav tako so pomoč pri odstranjevanju posledic neurja nudile tudi komunalne službe in 102 pripadnika Slovenske vojske.

Podrta drevesa so ogrožala prometno infrastrukturo in objekte, motena je bila oskrba z elektriko, meteorna voda in podtalnica pa sta zalivali objekte in ceste. Zaradi intenzivnih in dolgotrajnih neviht z nalivi so naraščali in se razlivali tudi hudourniški vodotoki v večjem delu države, kar je povzročilo dodatne težave. Poleg tega so se zaradi več udarov strel pojavili tudi požari.

Po do sedaj zbranih podatkih so zabeležili 1979 dogodkov v regijskih centrih Brežice (19), Celje (512), Kranj (167), Ljubljana (235), Maribor (381), Murska Sobota (284), Nova Gorica (176), Novo mesto (5) Postojna (48), Ptuj (56), Trbovlje (22) in Slovenj Gradec (74).

Danes dopoldne bodo padavine postopoma ponehale, od zahoda se bo delno zjasnilo. Popoldne bo nastala kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, ki bo popoldne oslabela. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24, na Primorskem do 27 °C, napoveduje Agencija RS za okolje.

STA./D.B.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih