fbpx
Mestnik
Bilbi
Foto: Ramaida Osim
Aktualno Dogodki Kultura

Danes: Bilbi v Parku Rastoče knjige

Dobro desetletje je tega, odkar se je Bilbi prvič predstavila slovenskemu občinstvu s skladbo Hvala za vijolice. Za psevdonimom, ki v hebrejskem jeziku pomeni Pika Nogavička, se skriva Maja Pihler Stermecki, pevka in avtorica, ki je po študiju muzikala na Dunaju mnoga leta ustvarjala v Berlinu.

Po vrnitvi v Slovenijo (2010) je svoje avtorske moči združila s komponistom in glasbenikom Gregorjem Stermeckim in nastal je projekt Bilbi. Do sedaj je izdala tri studijske albume, “Drobne slike”, “Toskana” in “Šibke točke”, trenutno pa je v procesu snemanja četrtega studijskega albuma. Na tokratnem nastopu bo Bilbi ob spremljavi kitarista Luke Srake pripravila poseben koncertni program svojih največjih uspešnic. Skupaj vas bosta razvajala na čutnem glasbenem potovanju skozi raznolik repertoar njenega dolgoletnega ustvarjanja. Manjkate samo še vi!

Nastopata:

Maja Pihler Stermecki – Bilbi, vokal

Luka Sraka, kitara

Vstop je prost in zanj ni potrebnih predhodnih rezervacij, prostovoljno prispevke lahko oddate pri vhodu na prizorišče.

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih