fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice

Zlato in bron za Tijo

V soboto je v Mengšu potekalo državno prvenstvo za mlajše kadetinje in kadete, rojene leta 2008 in mlajše, do vključno leta 2011. Nastopilo je 29 igralk in 75 igralcev. NTK Krka Novo mesto je na prvenstvo poslala šest svojih najmlajših članov in članic pod vodstvom Danijela Šarlaha, pomagal mu je Aljaž Šmaljcelj.

Imenitno se je odrezala Tija Kastelic, ki očitno odločna stopa po sledeh starejše sestre Kim, ene obetavnejših mlajših slovenskih igralk namiznega tenisa. Postala je namreč državna prvakinja v dvojicah, skupaj z igralko iz ŠD SU Lano Slatinšek. V posamični konkurenci je osvojila bronasto medaljo in tako postala ena od bolj uspešnih tekmovalk državnega prvenstva.

Tudi ostali krkaši so ciljali na višja mesta, kot so jih dosegli, a načrtov niso udejanjili. Amadej Rešetič se je sicer med posamezniki uvrstil med 32 najboljših mladih igralcev v državi, torej v prvo polovico nastopajočih, a zanesljivo sodi višje. Drugi najmlajši krkaši so na njihovem prvem državnem prvenstvu pokazali dobro igro, a žal je svoje naredila tudi začetniška trema, tako da se jim je letos glavni del tekmovanja in možnost za nabiranja izkušenj na zahtevnih tekmovanjih tokrat izmaknil. Zanesljivo bo bolje prihodnje leto, ko bo za njimi več treninga in tekem.

ALEKSANDRI VOVK TOKRAT SREBRO


Na prvenstvu sta med najboljšimi mladinkami države izkušnje nabirali tudi obetavni
Kim Kastelic in Ana Blatnik – Mlajša kadeta Amadej Rešetič in Žan Vidmar peta!


Domači namiznoteniški klub NTK Mengeš je znova z odliko pripravil državno prvenstvo za mladinke in mladince do enaindvajsetega leta starosti. V ženski konkurenci 31-tih igralk so nastopile vse najboljše, med njimi krkašica Aleksandra Vovk, ki je veljala za eno od favoritk. Žal je v četrtfinalu naletela na izredno razloženo Taro Kobetič (Mengeš), se uvrstila med osem najboljših in nato računala na uspeh v igri dvojic, saj sta bili s Katarino Stražar prvi favoritinji. V finale sta se res uvrstili brez težav, a sta proti Nuši Kadiš in Lei Paulin klonili s 3:2 (-6, 6, -9, 8, 10).

Ob tem naj še opozorimo na lep uspeh dveh novomeških mlajših kadetov, Amadeja Rešetiča
in Žana Vidmarja, ki sta na državnem prvenstvu mlajših kadetov dan prej v dvojicah osvojila
peto mesto, a nam je ta informacija v poročilu o njunem uspehu ‘ušla’. Obema gredo čestitke,
tako kot tudi krkašici Vovkovi.

Trener Danijel Šarlah, Aleksandra Vovk, Ana Blatnik, Kim Kastelic, trenerka Manca Fajmut (Foto: NTK KRKA)

J.P.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih