fbpx
Mestnik
Aktualno Novice Vrtci, šole, študij

Županov sprejem zlatih maturantov

Kljub okoliščinam je generacija 2019/20 postregla z izjemnimi rezultati, saj beležijo do sedaj največje število zlatih in diamantnih maturantov splošne in poklicne mature. Skupaj je bilo letos 70 zlatih maturantov.

Na gimnaziji Novo mesto je 14 dijakov doseglo med 30 do 34 točk, Luka Hadla pa je na splošni maturi dosegel vseh 34 točk in postal diamanten maturant. Na poklicni maturi je bilo 55 zlatih maturantov, od tega 2 na Kmetijski šoli Grm in biotehniški gimnaziji z diamantno maturantko Nino Pečarič, 1 zlati maturant Srednje strojne šole, 11 zlatih maturantov Srednje elektro šole in tehniške gimnazije s šestimi diamantnimi maturanti, 30 zlatih maturantov Srednje zdravstvene kemijske šole s petimi diamantnimi maturanti ter 11 zlatih maturantov Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole s tremi diamantnimi maturanti.

Župan je vsem izrekel čestitke za odličen uspeh na maturi in jim zaželel, da bi tudi v prihodnje bili uspešni v študiju, v svojih poklicih in v osebnem življenju. V govoru pa je izpostavila, da je bilo letošnje leto povsem specifično za vse pri izvedbi pouka, kljub temu pa tolikšnega števila zlatih in diamantnih maturantov še niso imeli.

Zlati maturanti Srednje zdravstvene in kemijske šole ŠCNM
Zlati maturanti Gimnazije Novo mesto
Zlati maturantki Kmetijske šole Grm in biotehniške gimnazije

Zlati maturanti Srednje elektro šole in tehniške gimnazije ŠCNM
Zlati maturant Srednje strojne šole ŠCNM

Zlati maturanti Srednje gradbene, lesarske in vzgojiteljske šole ŠCNM

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih